Boyfriend Material


Boyfriend 3dRecensie Boyfriend Material door Sheila Vermeulen:
Het is maar voor een paar maanden toch?

Het publieke imago van Luc is niet al te best te noemen en hij moet toegeven dat hij zich ook niet altijd even goed heeft gedragen. Overigens niet zonder reden, maar toch, als zoon van een bekende rockster, ligt zijn leven nu eenmaal onder een vergrootglas.

“De rationele versie van Luc, die versie in het parallelle universum waar mijn vader niet een beroemde idioot was en mijn ex-vriendje niet al mijn geheimen aan de Privé had verkocht, probeerde me te waarschuwen dat ik veel te fel reageerde. Helaas luisterde ik niet.”-Alexis Hall

Zelfs nu hij net weer op de goede weg is, zorgt zijn reputatie toch nog voor problemen. De oplossing lijkt simpel. Luc heeft een keurig nepvriendje nodig om zijn slechte imago op te vijzelen en Oliver is daarvoor de perfecte kandidaat. Ze hoeven elkaar tenslotte niet echt leuk te vinden.

Oliver en Luc spreken af om een paar maanden te nep-daten, waarna ze elkaar niet meer hoeven te zien. Alleen gaat de neprelatie steeds meer op een echte relatie lijken.

Boyfriend material van Alexis Hall is een lief, eigenzinnig en grappig feelgood verhaal over twee mannen die afspreken om tijdelijk elkaars nepvriendje te zijn.

In Boyfriend material volg je het verhaal vanuit het personage van Luc. Dat betekent dat je in een scherpzinnige, maar ongeorganiseerde gedachtewereld stapt die grappig, aandoenlijk en wantrouwend is en die, als Luc’s hersenspinsels wat doorslaan, ook een beetje verwarrend kan zijn.

De keurige Oliver daarentegen lijkt alles onder controle te hebben. De auteur laat hier en daar wel wat onzekerheden bij Oliver doorschemeren, maar omdat je hem door de ogen van Luc ziet, kun je niet goed inschatten hoe hij zich werkelijk voelt. Dat heeft Alexis Hall de mogelijkheid gegeven om je daarin een paar keer behoorlijk te verrassen.

Dit boek neemt je mee langs soms moeizame relaties, bijzondere familieleden, aparte collega’s en maffe vrienden die de hoofdpersonen plagen, soms een beetje voor gek zetten, maar die er vooral op hun eigen unieke manier altijd voor hun vrienden zijn. De grappige gesprekken en aandoenlijke chaos rondom Luc, Oliver en hun vrienden, deden mij denken aan de soms wat stuntelige en hilarische personages in romcoms zoals Nothing Hill en Four Weddings and a funeral.

Luc en Oliver ontdekken in Boyfriend material dat een neprelatie veel meer inhoudt dan een paar maanden doen alsof je voor elkaar gevallen bent. Het verhaal van deze twee leuke mannen krijgt 4 sterren van mij.  

Zomer en Keuning logo

★★★★
Boyfriend materialTitel: Boyfriend Material | Auteur: Alexis Hall | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: feelgoodroman /queer | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 448 pagina’s | ISBN13: 9789020541458 | Verkrijgbaar sinds: 13-04-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 20-04-2021 | Prijs: €17,99 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.