Ooit in september


Recensie Ooit in september door Sheila Vermeulen:
Vaak moet je eerst jezelf vinden, voordat je je met iemand anders kunt verbinden.  

Oliver had zich goed voorbereid op zijn eindstage als scriptschrijver bij de populaire Nederlandse serie District 21. Waar Oliver echter niet op voorbereid was, was het feit dat hij al vanaf de eerste ontmoeting knikkende knieën kreeg van de ontzettend knappe en sexy hoofdrolspeler Lou Martens.

Wat begint als de afronding van zijn studie en een fijne afleiding van het verdriet in zijn leven, verandert in een achtbaan van emoties en verliefdheid. Oliver weet niet of hij klaar is voor de sterke gevoelens die hij heeft voor Lou, maar kan niets anders dan zich laten meevoeren door het geluk dat hij voelt als hij bij Lou is.

“Toen hij met zijn duim die van mij begon te strelen, keek ik ernaar en glimlachte bij het zien van onze handen. De zijne iets donkerder getint dan die van mij, de mijne iets hariger dan de zijne. Ze pasten mooi bij elkaar, ook al waren ze niet hetzelfde.”-Emma Anna

Kun je met heel je hart van iemand houden, als je worstelt met jezelf? Staat de liefde van Lou en Oliver voor altijd in de sterren geschreven?

Ooit in september van Emma Anna is een new adult boek dat je onderweg even laat vergeten dat je een verhaal aan het lezen bent.

In Ooit in september volgen we het verhaal van Lou en Oliver. Emma Anna heeft haar lezers, met deze twee mannen, hoofdpersonen gegeven waar je wel verliefd op moet worden. Personages die niet alleen een glimlach, maar ook vertedering en een traan teweeg kunnen brengen. Emma Anna schrijft met een bepaalde kwetsbaarheid die precies goed in het verhaal geplaatst is en uitstraalt op haar personages.

Het verhaal van Oliver en Lou is met zoveel intensiteit geschreven, dat ik soms gewoon even niet verder kon lezen, omdat de gevoelens van de jongens mij op die momenten overweldigden en ik de emoties even moest laten bezinken. Wanneer een verhaal dat met je doet, dan weet je dat je een bijzonder mooi verhaal aan het lezen bent.

Als je je realiseert dat er ook in het echte leven nog altijd mensen rondlopen die zich schamen voor wie ze zijn en die zichzelf niet durven of kunnen zijn, is dat eigenlijk ontzettend verdrietig. Alleen al daarom kunnen er niet genoeg verhalen worden verteld waarin gevoelige kwesties niet worden vermeden, maar worden benoemd. Verhalen zoals Ooit in september, die gevoelszaken niet opdienen als zware kost, maar ze juist toegankelijk, liefdevol, warm en omarmend maken.

Eigenlijk moet je je gewoon laten meevoeren door Ooit in september, misschien hier en daar met een pauze om de gebeurtenissen en gevoelens te verwerken, maar vooral om er enorm van te genieten. Dit prachtige verhaal van Emma Anna krijgt 5 sterren van mij.


★★★★★
Titel: Ooit in september | Auteur: Emma Anna | Uitgeverij: Emmabooks | Categorie: Young Adult, Queer | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 410 pagina’s | ISBN13: 1230004481652 | Verkrijgbaar sinds: februari 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 02-03-2021 | Prijs: €17,50 en e-book €5,90 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.