10 Blind dates


Recensie 10 blind dates door Devika van Steeg:
10 blind dates van Ashley Elston is dé YA voor onder de kerstboom dit jaar!

In 10 blind dates volg je het verhaal van Sophie. Sophie heeft besloten dit jaar de feestdagen te vieren bij haar Opi en Nonna (opa en oma), de traditie waarbij de grote familie jaarlijks samenkomt. Sophie’s ouders gaan echter dit jaar niet mee. Zij gaan naar Sophie’s hoogzwangere zus Margot.

Vlak voor vertrek gaat Sophie nog even naar een feestje. Dit lijkt gezellig totdat ze haar vriendje Griffin tegen zijn vriend hoort praten. Hij zegt dat hij het wil uitmaken. Sophie hoort dit en accepteert dit totaal niet. Wat denkt hij wel niet! Sophie besluit hem voor te zijn en maakt het zelf uit met Griffin.

Een paar uur later komt ze aan bij Opi en Nonna. Die hebben echter meteen door dat er iets niet in de haak is, waarna Sophie vertelt wat er allemaal is gebeurd. Nonna denkt de perfecte oplossing tegen liefdesverdriet te hebben. 10 Blind dates, geregeld door een familielid. Sophie besluit hiermee akkoord te gaan, mits ze één joker mag gebruiken om niet op date te hoeven. Iedereen is dol enthousiast over het idee en regelt zo snel mogelijk een geschikte date.

Waar de ene date hartstikke gezellig is, is de andere totaal niet gezellig. Gaat het Sophie lukken om over Griffin heen te komen? En misschien wel een nieuwe liefde te vinden met de feestdagen?

Ashley Elston heeft een succesvolle YA uitgebracht vol met liefde en humor. Ik heb meerdere keren hardop zitten lachen om de hilarische gebeurtenissen.

Het is leuk om te zien hoe Sophie alle dates ervaart, terwijl ze zelf nog in haar hoofd bezig is met Griffin en Margot. Sophie komt in het verhaal weer samen met haar oude vrienden, die haar door de dates heen helpen.

Voor mij was het al vrij snel duidelijk hoe het boek ging eindigen, maar dit mag de pret niet drukken. De verhaallijn bleef sterk en de schrijfstijl is heel vlot. Door alle verschillende dates en familieleden komen er veel personages voor in het boek. Dit maakt juist dat het boek levend wordt en makkelijk wegleest. Ik had echt het idee dat ik Sophie en haar dates leerde kennen.

Dit boek raad ik absoluut aan. Het is grappig en je kunt niet zonder lachen dit boek lezen. Een leuk boek om tijdens de feestdagen te gaan lezen en even heerlijk te genieten van Sophie!
Ik geef 10 blind dates 5 sterren.

De filmrechten van 10 blind dates zijn verkocht aan de makers van de Netflix-hit To All the Boys I’ve Loved Before!

★★★★★
Titel: 10 blind dates| Auteur: Ashley Elston | Uitgeverij: Best of YA – Unieboek Het Spectrum | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 272 pagina’s | ISBN13: 9789000370573 | Verkrijgbaar sinds: 21-10-2019 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 18-12-2019 | Prijs: €15,99 (E-book €9,99) | Bestellen