10 blind dates


Recensie 10 blind dates door Devika van Steeg:
10 blind dates van Ashley Elston is dé YA voor onder de kerstboom dit jaar!

In 10 blind dates volg je het verhaal van Sophie. Sophie heeft besloten dit jaar de feestdagen te vieren bij haar Opi en Nonna (opa en oma), de traditie waarbij de grote familie jaarlijks samenkomt. Sophie’s ouders gaan echter dit jaar niet mee. Zij gaan naar Sophie’s hoogzwangere zus Margot.

Vlak voor vertrek gaat Sophie nog even naar een feestje. Dit lijkt gezellig totdat ze haar vriendje Griffin tegen zijn vriend hoort praten. Hij zegt dat hij het wil uitmaken. Sophie hoort dit en accepteert dit totaal niet. Wat denkt hij wel niet! Sophie besluit hem voor te zijn en maakt het zelf uit met Griffin.

Een paar uur later komt ze aan bij Opi en Nonna. Die hebben echter meteen door dat er iets niet in de haak is, waarna Sophie vertelt wat er allemaal is gebeurd. Nonna denkt de perfecte oplossing tegen liefdesverdriet te hebben. 10 Blind dates, geregeld door een familielid. Sophie besluit hiermee akkoord te gaan, mits ze één joker mag gebruiken om niet op date te hoeven. Iedereen is dol enthousiast over het idee en regelt zo snel mogelijk een geschikte date.

Waar de ene date hartstikke gezellig is, is de andere totaal niet gezellig. Gaat het Sophie lukken om over Griffin heen te komen? En misschien wel een nieuwe liefde te vinden met de feestdagen?

Ashley Elston heeft een succesvolle YA uitgebracht vol met liefde en humor. Ik heb meerdere keren hardop zitten lachen om de hilarische gebeurtenissen.

Het is leuk om te zien hoe Sophie alle dates ervaart, terwijl ze zelf nog in haar hoofd bezig is met Griffin en Margot. Sophie komt in het verhaal weer samen met haar oude vrienden, die haar door de dates heen helpen.

Voor mij was het al vrij snel duidelijk hoe het boek ging eindigen, maar dit mag de pret niet drukken. De verhaallijn bleef sterk en de schrijfstijl is heel vlot. Door alle verschillende dates en familieleden komen er veel personages voor in het boek. Dit maakt juist dat het boek levend wordt en makkelijk wegleest. Ik had echt het idee dat ik Sophie en haar dates leerde kennen.

Dit boek raad ik absoluut aan. Het is grappig en je kunt niet zonder lachen dit boek lezen. Een leuk boek om tijdens de feestdagen te gaan lezen en even heerlijk te genieten van Sophie!
Ik geef 10 blind dates 5 sterren.

De filmrechten van 10 blind dates zijn verkocht aan de makers van de Netflix-hit To All the Boys I’ve Loved Before!

★★★★★
Titel: 10 blind dates| Auteur: Ashley Elston | Uitgeverij: Best of YA – Unieboek Het Spectrum | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 272 pagina’s | ISBN13: 9789000370573 | Verkrijgbaar sinds: 21-10-2019 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 18-12-2019 | Prijs: €15,99 (E-book €9,99) | Bestellen

 

Recensie 10 blind dates door Sheila Vermeulen:
10 blind dates en maar één joker

Terwijl de ouders van Sophie naar haar zus gaan, gaat Sophie, tijdens de kerstvakantie, bij haar grootouders logeren. Maar nu haar ouders er niet zijn, wil Sophie ook zoveel mogelijk tijd met haar vriendje Griffin doorbrengen. Alleen blijkt dat Griffin daar helemaal geen behoefte aan heeft. Hij lijkt zelfs helemaal niet verder te willen met Sophie.

Verdrietig vertrekt Sophie naar haar Nonna en Opi. Door de aanwezigheid van een grote, enthousiaste groep familieleden zal ze daar wel voldoende afleiding vinden. Sophie is wel wat gewend van haar familie, maar nu zijn ze misschien wel iets te enthousiast. Om Sophie over haar verdriet heen te helpen, hebben ze namelijk besloten, dat 10 van hen een blind date voor Sophie zullen regelen.

10 blind dates waar Sophie helemaal niets over te zeggen heeft. Op die ene joker na. Dat wordt vast helemaal niet gênant.

“Geweldig. Ik ga oudejaarsavond doorbrengen met ….. iemand. Dit gaat echt absoluut rampzalig uitpakken. Opi schuifelt naar het papier en staart naar de data. ‘Als ik nou eens de dertigste voor mijn rekening neem? Dat is de avond van het verjaardagsfeest van je oma. Ik zal een leukerd kiezen.’ Hij krabbelt zijn naam op het papier. Tien dates en twee daarvan worden geregeld door mijn grootouders. Fantastisch.” Ashley Elston

Terwijl Sophie druk aan het daten gaat, wil Griffin ineens met haar praten. Hij wil haar terug. De vraag is alleen of Sophie dat zelf nog wel wil.

10 blind dates van Ashley Elston is een luchtig, grappig en hartverwarmend verhaal over Sophie en haar knotsgekke, maar oh zo liefdevolle familie.

De belevenissen van Sophie zijn te leuk om je er niet door mee te laten voeren. Ashley Elston pakt je in met haar aansprekende, luchtige en vrolijke schrijfstijl. Ze zorgt ervoor dat je blijft verlangen om verder te lezen. En dat je klusjes haastig afhandelt of overslaat, omdat je je er te veel op verheugt om het boek weer op te pakken.

De 10 blind dates bieden voldoende mogelijkheden om er een zalig feelgoodverhaal omheen te bouwen. En dat is precies wat dit verhaal is. Dat niet alle dates even succesvol zijn, zorgt ook nog eens voor een hoop lol.

Voeg daar een familie aan toe die de start van de dates nogal gênant maakt en je weet dat je dit boek met een grote glimlach op je gezicht zult lezen. Sommige stukjes, zoals de eerste berichtjes tussen Sophie en haar zus, zullen je zelfs hardop laten lachen.

Alhoewel het einde misschien niet al te lastig te voorspellen is, voelt dat feit totaal onbelangrijk. Je wilt gewoon deel uitmaken van de familie van Sophie, wat ze ook doen en hoe het ook eindigt.

10 blind dates van Ashley Elston is een echte aanrader voor iedereen die het zo nu en dan heerlijk vindt, om een boek te lezen dat je een ontzettend blij gevoel bezorgt. Dit warme verhaal krijgt 4.5 sterren van mij.

De filmrechten van 10 blind dates zijn verkocht aan de makers van de Netflix-hit To All the Boys I’ve Loved Before!  ★★★★
Titel: 10 Blind dates | Leesfragment | Auteur: Ashley Elston | Uitgeverij: Best of YA/Van Goor | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als Paperback en E-book | 271 pagina’s | ISBN13: 9789000370573 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2019 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 20-12-2019 | Prijs: €15,99 (E-book €9,99) | Bestellen