Ademloos


AdemloosRecensie Ademloos door Sheila Vermeulen:
Eén moment en één zomer waarin alles verandert.

Claudine heeft grootse plannen voor de zomer na haar eindexamen. Voordat ze allebei naar verschillende universiteiten gaan, zal ze samen met haar beste vriendin een roadtrip maken. Zo kunnen ze nog een paar weken samen doorbrengen.

Maar het nieuws waar haar vader voor de voorgenomen roadtrip mee komt, verandert alles. Ineens moet ze met haar moeder mee naar een eiland bij de kust van Georgia. Claudine verliest alle houvast en gaat naar een plek waar ze niemand kent en waar ze ook niet wil zijn. Totdat ze op diezelfde plek Jeremiah ontmoet.

“ ‘Sorry. Sorry.’ zeg ik tegen zijn shirt. Maar ik huil zo hard dat de woorden gedempt en verwrongen klinken. En dan denk ik: God, wat als ik nooit meer stop met huilen? Wat als we hier in augustus nog zitten? Want zoveel tranen heb ik nog.”-Jennifer Niven

Claudine en Jeremiah blijven elkaar opzoeken, ondanks dat ze weten dat wat tussen hen ontstaat, maar één zomer kan duren.

Ademloos van Jennifer Niven is een prachtig verhaal over de mooie en de rauwe kant van liefde tussen mensen. Of dat nu tussen vrienden, familie of geliefden is.

Claudine is een fijn personage dat verloren raakt in het verdriet dat kort geleden in haar leven is gekomen. Aan de ene kant wil je tegen haar zeggen dat ze zich om bepaalde zaken te druk maakt. Maar aan de andere kant begrijp je dat, doordat ze wordt geconfronteerd met grote geheimen, kleinere geheimen ook veel meer gewicht krijgen. Jeremiah’s personage herkent haar verdriet, waardoor hij en Claudine naar elkaar toegroeien.

Ademloos is een verhaal waarin van alles en toch ook weer niet zoveel gebeurt. Het is geen groot avontuur, geen nagelbijtend spannende thriller of een alles komt goed verhaal. Het zijn ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen met een enorme impact, bescheiden avonturen die groots ervaren worden en een explosie van gevoel waarin alles intens wordt beleefd en ook nog eens bijzonder mooi wordt beschreven.

Jennifer Niven schrijft over zielenpijn en hartenpijn op een manier die je raakt tot in het diepst van je wezen. Net als Waar het licht is is Ademloos geen boek dat je zomaar even leest. Het is een verhaal dat je beleeft, dat je beetpakt en door elkaar schudt, terwijl je blijft hopen dat je aan het eind van het boek wel weer heel bent geworden.

Ademloos gaat over verdriet, ontsnapping, verwerking en heling. Alhoewel ik niet echt een herlezer ben, zijn er een paar boeken die ik regelmatig weer oppak en dit boek gaat er daar zeker een van zijn. Vijf vette sterren voor dit hartverscheurende en wonderschone verhaal.
Moon

★★★★★
AdemloosTitel: Ademloos | Auteur: Jennifer Niven | Uitgeverij Moon | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 400 pagina’s | ISBN13: 9789048858552 | Verkrijgbaar sinds: 07-05-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 20-05-2021 | Prijs: €21,99 en e-book €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.