Midnight Jewel


Recensie Midnight Jewel door Fany van Hemelen:
“Een klein beetje glamour, maar vooral veel actie in het opwindende vervolg op “ The Glittering Court”!

Wat een verrassend boek is Midnight Jewel! Na het zeemzoete The Glittering Court was dit vervolg helemaal anders. In het eerste deel zagen we alles gebeuren door de ogen van Adelaide, maar nu worden hun avonturen vanuit het perspectief van Mira (Mirabel) verteld.

Mira heeft zich, net zoals haar vriendinnen Adelaide en Tamsin, aangesloten bij The Glittering Court. Hier krijgen meisjes van lage komaf een make-over tot keurige jongedame. Wanneer hun opleiding afgerond is, is het de bedoeling om een rijke echtgenoot aan de haak te slaan.

Mira wil lid worden van dit trouwverbond zodat ze op zoek kan gaan naar haar broer. Lonzo verblijft ergens op Adoria en Mira wil hem gaan zoeken. Als Sirminicaanse vluchteling heeft ze heel wat meegemaakt en ze is eenzaam en wantrouwig achtergebleven. Door met een vermogend man te trouwen, hoopt Mira om later haar broer te kunnen redden en opnieuw te beginnen.

‘Ik staarde naar de brief in mijn handen.
Ik moest beslissen hoever ik zou gaan om mijn broer te redden.
Het antwoord kwam snel: zo ver als nodig was.’
Richelle Mead

Dit boek gaat over de pracht en praal van de galabals, de jurken, de rijke kandidaten, maar nog veel meer over politiek en corruptie. Mira is niet bang voor actie, is erg dapper en heeft een eigen mening. Als ze Grant leert kennen, wordt ze meegezogen in een gevaarlijk leven.

Mira wordt zelfs Lady Aviel om haar broer te helpen. Voor hem heeft ze alles over en doorstaat ze alles. Even lijkt het alsof ook voor haar de grenzen tussen goed en kwaad vervagen. De spanning is te snijden tijdens deze wilde avonturen en de glamour lijkt veraf. Uiteindelijk neemt de situatie voor iedereen een onverwachte wending. Het noodlot slaat toe en dan wordt duidelijk of de liefde boven het verstand gaat.

Midnight Jewel is een meeslepende young adult roman over recht en onrecht gecombineerd met een tikkeltje romantiek. Niet alleen glitter en glamour zijn aanwezig in Midnight Jewel ook vriendschap, armoede en jaloezie zijn belangrijke onderwerpen in dit boek. Het verhaal van Mira was onmogelijk neer te leggen.  

Na dit boek ben ik ontzettend benieuwd naar Tamsin haar ervaring. In beide boeken leerde ik al een stukje van haar persoonlijkheid kennen, maar in het afsluitende boek gaat zij eindelijk haar verhaal delen. Misschien is dit derde deel opnieuw verschillend van de andere delen uit de trilogie dus ik kan niet wachten om ook dit boek te gaan lezen. Na het honingzoete eerste deel is er nu dus het vurige Midnight Jewel. Hoewel het eerste boek het boeiende verhaal van Adelaide was, heeft dit pittige tweede deel op mij toch meer indruk gemaakt!

★★★★
Titel: Midnight Jewel | Auteur: Richelle Mead | Uitgeverij: Young & Awesome | Categorie: Young Adult | Uitvoering: paperback/e-book | 312 pagina’s | ISBN13: 9789025875343
| Verkrijgbaar sinds: juni 2018 |Recensent: Fany van Hemelen| Datum recensie: 27-9-2018| Prijs: €19,99 | Bestellen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.