Gebroken (2)


Recensie Gebroken door Sheila Vermeulen:
Who wants to live forever – Queen

Sophie is herstellende van de verwondingen die ze tijdens haar ontvoering heeft opgelopen. Natuurlijk is ze bang geweest, maar ze wil het graag achter zich laten. Liever richt ze zich samen met Wes op het nu. Dit is niet altijd eenvoudig, aangezien haar moeder en Wes haar continue willen beschermen.

Gelukkig krijgt Sophie in ieder geval al snel meer ruimte van haar moeder om bij Wes te kunnen zijn. En dat is eigenlijk alles wat Sophie wil.

“Het maakte niet uit dat ik bijna dood was gegaan. Het maakte niet uit dat ik misschien wel doodging. Het maakte niet uit dat we allebei niet helemaal normaal waren. Het enige wat ertoe deed, was dat hij de mijne was.” Shelena Shorts

Toch verliest Sophie niet uit het oog dat het geheim van Wes altijd als een gevaarlijke wolk over hen heen zal hangen. Dit blijkt ook nu weer meer dan waar te zijn. Ze worden opnieuw in gevaar gebracht, door mensen die niet het beste met ze voor hebben. Kunnen ze zichzelf en de mensen in hun omgeving in veiligheid houden?

Gebroken van Shelena Shorts is het tweede deel van de Momentumserie. In dit enerverende en romantische vervolg stappen we opnieuw in het leven van Sophie en Wes, vlak na het spannende einde van het eerste deel.

Shelena Shorts heeft de liefde tussen Sophie en Wes heel intens gemaakt. Iets wat alleen maar logisch voelt, ze zijn tenslotte elkaars zielsverwant en ze delen meer dan één verleden. Het is de liefde die het hele verhaal samenbrengt en bij elkaar houdt.

De schaduw die het geheim van Wes met zich meebrengt, laat deze liefde nog sterker bij je binnenkomen. Het gevaar dat dit geheim veroorzaakt, wordt langzaam opgevoerd en steeds strakker om Wes en Sophie heen getrokken. De angst dat alles uitkomt en de angst voor het lot van Sophie, leggen een spannende laag in het verhaal.

Informatie uit het eerste deel van de Momentumserie wordt slim verwerkt in dit tweede deel. Toch denk ik dat dit vooral herkenbaar is voor mensen die het eerste deel ook gelezen hebben. Wil je dit boek gaan lezen, dan zou ik zeker eerst starten met deel één. Het verhaal zal dan beter te volgen zijn en daarnaast is de serie ook veel te leuk om niet helemaal te lezen.

Gebroken van Shelena Shorts is een verhaal over het mooie en het moeilijke van een eeuwig leven en een eeuwige liefde. Een boek dat, telkens wanneer ik het neerlegde, dat prachtige liedje van Queen in mijn hoofd liet verschijnen. Een verhaal met een einde, dat met recht een cliffhanger vol hoop en vrees genoemd mag worden. Kortom, een verhaal om van te genieten. Ik geef dit tweede deel van de Momentumserie 4.5 sterren, en ik kan haast niet wachten tot het vervolg er is.★★★★
Titel: Gebroken | Serie: Momentum – deel 2 | Auteur: Shelena Shorts | Dutch Venture Publishing | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als Paperback  | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585486 | Verkrijgbaar vanaf: 09-03- 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 23-02-2020| Prijs: €17,95  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.