Vervlogen (3)


Recensie Vervlogen door Sheila Vermeulen:
De kritieke leeftijd komt steeds dichterbij!

48 uur had hij gezegd. Ze moest 48 uur geduld hebben. Dan zou hij er weer zijn. Maar hij is er niet en nu weet ze niet meer waar ze het zoeken moet. Die twee dagen waren al nauwelijks vol te houden. Ze moet iets doen, maar wat? Wie kan ze benaderen, zonder te veel prijs te hoeven geven?

“Ik wilde mijn telefoon door de kamer gooien en toekijken hoe die in een miljoen stukjes uit elkaar spatte, maar ik hield me in. In plaats daarvan gooide ik het toestel op mijn nachtkastje. Dit sloeg echt nergens op. Waar was hij?”-Shelena Shorts

Sophie en Wes komen opnieuw voor grote uitdagingen te staan, die een toekomst samen onzeker maken. Alhoewel ze al heel wat hebben overwonnen, zal de onzekerheid nooit wennen. Ze realiseren zich dat ze het niet meer alleen af kunnen. Ze hebben hulp nodig.

Maar als je niet weet wie je kunt vertrouwen en of ze je zullen geloven, waar kun je dan terecht?

Vervlogen is het derde deel uit de Momentumserie. Langzaam komen we dichter bij het antwoord op de vraag, of Wes en Sophie de eindeloos lijkende cirkel waarin ze zich bevinden, kunnen doorbreken.

Shelena Shorts pakt het verhaal op na het einde van deel twee, waarin Wes werd meegenomen. Door het verhaal heen wordt er wel wat terugverwezen naar gebeurtenissen uit de eerdere delen, maar je vaart grotendeels op dat wat je zelf, na het lezen, hebt onthouden. Dat is iets wat ik persoonlijk erg fijn vind, omdat er hierdoor niet al te veel herhalingen voorbijkomen. Voor nieuwe lezers is het daardoor wel wat lastiger om midden in de serie te starten.

De echt spannende stukken zitten in Vervlogen vooral in de eerste helft van het verhaal. Maar door de naderende kritieke leeftijd van Sophie blijft er wel een doorlopende, lichte spanning aanwezig. Shelena Shorts zorgt hiermee voor een prettige balans tussen onderzoek, gevaar en liefde.

Sophie en Wes maken allebei een goede ontwikkeling door. Vooral Sophie wordt in dit deel wat volwassener, waardoor ik haar personage eigenlijk nog leuker ging vinden. In Vervlogen wordt een deel van het boek verteld vanuit een ander personage. Dit creëert zowel afwisseling in het verhaal als begrip voor dit personage.

Vervlogen trekt je gelijk weer de wereld van Sophie en Wes in en voelt daardoor als een fijne ontmoeting met een oude bekende, die weer iets meer van het verhaal prijsgeeft. Dit derde deel uit de Momentumserie krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: Vervlogen | Serie: Momentum- deel 3 | Auteur: Shelena Shorts | Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585592 | Verkrijgbaar vanaf: 16-11-2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 26-10-2020 | Prijs: €17,95 | Bestellen

BoekenBoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.