Voorbestemd (4)


Recensie Voorbestemd  door Sheila Vermeulen:
Telt de klok af naar de toekomst of naar het einde? 

Sophie had haar negentiende verjaardag extra bijzonder gemaakt door op die dag met Wes te trouwen. Daardoor waren de zorgen even naar de achtergrond geschoven. Alleen kwamen ze daarna ook net zo hard weer terug. Ze had nu immers wel de cruciale leeftijd bereikt. In haar vorige levens met Wes was ze nooit ouder geworden dan negentien.

Sophie heeft altijd hoop gehouden, maar nu de bijwerkingen van haar behandeling de kop opsteken, begint ze steeds meer te geloven dat ze de twintig niet zal halen. Zelfs als Wes in zijn herinneringen een hoopvol moment vindt, blijft Sophie terughoudend. Zeker als ze begint te vermoeden welke oplossing Wes in gedachten heeft.

“Er was nog iets anders dat op de dag na onze bruiloft gebeurde. Die ochtend kreeg ik een bloedneus. Het was de eerste keer sinds ik een kind was, dus ergens diep vanbinnen vermoedde ik dat het te maken had met de recente proef waaraan ik meegedaan had tegen mijn virus.”-Shelena Shorts

Wanneer de zoektocht naar een oplossing het vertrouwen van Wes en Sophie laat wankelen, rijst de vraag of de hoop om samen oud te worden alleen maar een illusie is.

Voorbestemd van Shelena Shorts is het vierde en laatste deel van de Momentum serie. Een spannende young adult serie waar niet alleen lezers binnen deze doelgroep van zullen genieten.

In Voorbestemd komt alles, waar door de serie heen naartoe is gewerkt, samen. Het is daarom niet echt een aanrader om dit boek los van de rest van de Momentum serie te lezen. Iets wat overigens ook best zonde zou zijn, omdat de reeks in zijn geheel gewoon erg leuk is.

Shelena Shorts neemt je opnieuw gemakkelijk mee in het proces waarin Sophie en Wes zich bevinden. Waar in de eerste drie delen de vertelwijze wat aan de rustige kant was, zit de vaart er in dit laatste deel behoorlijk in. Soms kwam dat op mij iets te gejaagd over. Op die momenten voelde het een beetje alsof er snel nog van alles verteld moest worden om tot het einde van de serie te komen.

De belevingswereld, de twijfels en de emoties van zowel Wes als Sophie zijn wel mooi aan het papier toevertrouwd. Je begrijpt hoe ze zich voelen en je kunt je voorstellen waarom ze sommige dingen voor elkaar proberen te verbergen. Shelena Shorts heeft gewoon hele fijne personages gecreëerd, die je makkelijk accepteert en graag volgt. Samen met de karakters die Sophie en Wes om zich heen hebben verzameld, vormen ze een prettig gezelschap.

Voorbestemd van Shelena Shorts is het goed afgeronde einde van een originele en aansprekende young adult serie. Dit vierde deel van de Momentum serie krijgt vier sterren van mij.

★★★★
Titel: Voorbestemd | Serie: Momentumserie- deel 4 | Auteur: Shelena Shorts | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585684 | Verkrijgbaar sinds: 15-02-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-02-2021 | Prijs: €17,95 en e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.