Royal Horses 1 – De kroon en het hart


De kroon en het hartRecensie Royal horses 1 – De kroon en het hart door Sheila Vermeulen:
Een meisje, een prins en een paardentrainer.

Grace is nooit een paardenmeisje geweest en met het koningshuis heeft ze ook niet veel. Maar omdat ze even afstand van haar leven nodig heeft, vertrekt ze toch voor een stage naar de stoeterij van de Koninklijke familie.

Eenmaal daar wordt Grace niet door iedereen even goed ontvangen. Edward denkt namelijk zeker te weten dat Grace iets te verbergen heeft en de paardentrainer zal niet rusten, voordat hij het geheim boven tafel heeft gekregen.

“Zijn ijsgrijze ogen keken me genadeloos aan en ik had het gevoel dat de temperatuur in het vertrek alleen al door zijn aanwezigheid een paar graden daalde. Gefeliciteerd Grace, dacht ik. Je bent erin geslaagd Jack Frost kwaad te maken.” Jana Hoch

Als niet alleen Edward, maar ook prins Tristan geïnteresseerd lijkt te zijn in Grace, kan ze zomaar haar hart aan de verkeerde jongen verliezen.

De kroon en het hart is het eerste deel van de, door Jana Hoch meeslepend vertelde, Royal horses serie.

Dit romantische young adult verhaal neemt je gelijk vanaf de eerste bladzijde mee in het leven van Grace. Er is namelijk al direct duidelijk dat er iets aan de hand is dat Grace wil ontvluchten. Jana Hoch pakt daarmee onmiddellijk de aandacht van de lezer en bouwt van daaruit het verhaal verder op.

De personages die Jana Hoch voor dit boek heeft bedacht, zijn zowel leuk als divers. En of ze nu grappig, sympathiek, bot, afstandelijk of intens zijn, ieder van hen levert een ander soort bijdrage aan het verhaal. Die verscheidenheid aan karakters brengt niet alleen variatie, maar samen zorgen ze er ook voor dat De kroon en het hart een heel boeiend en fijn leesbaar boek is geworden.

De setting waarin alles zich afspeelt, is er natuurlijk ook een om bij weg te dromen. Niet alleen de Koninklijke omgeving, maar ook de paarden en de manier waarop daarmee wordt gewerkt, spreken enorm tot de verbeelding. Met betrekking tot de paarden weet de auteur duidelijk waar ze het over heeft en dat straalt het verhaal ook uit.

De kroon en het hart is een verhaal waarvan je zin krijgt om door te blijven lezen. Het is romantisch, fijn geschreven en biedt het soort ontspanning waar ik echt van kan genieten. Het enige nadeel is dat het vervolg nog even op zich laat wachten, terwijl ik zo ontzettend graag wil weten hoe het verder gaat.

bestofya

★★★★
De kroon en het hartTitel: De kroon en het hart | Serie: Royal horses – deel 1 | Auteur: Jana Hoch | Uitgeverij: van Goor/Best of YA | Categorie: Young Adult, Romantiek  | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 384 pagina’s | ISBN13: 9789000377336 | Verkrijgbaar sinds: 09-08-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 18-11-2021 | Prijs: €19,99 en e-book €12,99 | Bestellen

Luisterrijk
Nu 10% korting bij Luisterrijk op het gehele assortiment (geldig t/m 31 december 2021). Met code: Boekenkast21

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.