Een zomer zonder jou


Een zomer zonder jouRecensie Een zomer zonder jou door Chantal Hutchison:
Een zomer zonder jou is het tweede deel van de trilogie geschreven door Jenny Han. Na het einde van De zomer waarin alles veranderde kon ik niet anders dan gelijk doorlezen. Het eerste deel was een fijn boek om te kunnen genieten van de zomer, wat smaakte naar meer.

Dit verhaal begint met een tijdsprong van een paar maanden, waar Susannah, de moeder van Jeremiah en Conrad, overleden is door haar ziekte. Deze zomer zal niet meer zo geweldig zijn als het altijd was geweest. Normaal keek Belly altijd uit naar de dagen die ze in het strandhuis van de familie Fisher kon spenderen, maar dit jaar zal alles anders zijn. De relatie tussen haar en de jongens is niet zoals het geweest was. En zonder Susannah zullen de zomers in Cousins Beach nooit meer hetzelfde zijn.

Wanneer Jeremiah contact met Belly opneemt en haar vraagt om hulp, nadat Conrad van de radar verdwenen is, keert ze tegen alle verwachtingen in voor een laatste keer terug naar het strandhuis in Cousins Beach. Zal dit echt de laatste keer zijn dat ze in het strandhuis zal verblijven?

Het tweede deel begint wat grimmiger dan het eerste deel. Een zomer zonder jou begint met de mededeling dat de moeder van de jongens overleden is. Hierdoor bevat dit verhaal gelijk meer drama dan het vorige deel. Wat niet een probleem is als je dit eenmaal weet. Echter vind ik dat hier iets te lang mee door werd gegaan. Mede hierdoor kwam het verhaal langzaam op gang. Toen het verhaal eenmaal goed liep, keerden de vrolijkheid en het zomerse gevoel terug die we kennen uit het eerste deel.

Ook in Een zomer zonder jou maakt de auteur weer sprongen tussen het heden en het verleden. Dit vind ik net als in de voorloper een fijne toevoeging aan het verhaal. Zo is niet alles een, twee, drie bekend en bouwt de auteur langzaam de spanning op.

Het einde van het verhaal maakt dat ik weer nieuwsgierig ben hoe het af zal lopen. Zal dit echt Belly’s laatste zomer zijn in Cousins Beach? Of zal er nog een toekomst zijn voor het strandhuis? Er is maar één manier om daarachter te komen. Op naar het laatste deel Een zomer voor altijd.

Moon

★★★
Een zomer zonder jouTitel: Een zomer zonder jou | Auteur: | Uitgeverij Moon | Categorie: Young adult, romantiek en feelgood| Uitvoering: paperback | 256 pagina’s | ISBN13: 9789048858859 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 01-09-2021 | Prijs: €15,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.