De laatste uren van Josephine Donkers


De laatste urenRecensie De laatste uren van Josephine Donkers door Sheila Vermeulen:
Wat heeft zich in de uren voor haar dood afgespeeld?

Josephine is samen met haar vriendinnen Lucy en Isolde op vakantie in Spanje als, vlak voor hun vertrek terug naar huis, haar levenloze lichaam onderaan een klif wordt gevonden.

Kort na die vondst start het politieonderzoek en worden Lucy en Isolde verhoord. Terwijl ze los van elkaar hun verhaal vertellen, komt er steeds een beetje meer informatie beschikbaar en moet de politie zien te achterhalen wat de waarheid is.

“Moet dit echt? Ik bedoel, ik snap dat het moet, maar kan het niet straks? Jullie vertellen me net … Ik kan het niet hardop zeggen. Josephine? Ik word gek. Ik denk echt dat ik gek word.” – Daniëlle Bakhuis

Weet iemand wat er die noodlottige nacht is gebeurd? Of wordt de ware toedracht van haar dood samen met Josephine begraven?

De laatste uren van Josephine Donkers van Daniëlle Bakhuis is een spannend kort verhaal uit het Best of YA XS aanbod. Deze XS verhalen of short-reads zijn klein van formaat, maar hebben wel een volwaardige inhoud.

Persoonlijk kan ik inmiddels erg genieten van een short-read. Je gaat misschien iets minder de diepte in, maar je krijgt wel een verhaal dat direct begint en ook nog eens een opeenstapeling van gebeurtenissen en feiten bevat. Het verteltempo ligt hoog in dit XS boek, omdat er veel verhaal in minder bladzijden is verwerkt. Tijdens het lezen van deze short-read lijkt de tijd daarom ook extra snel voorbij te vliegen.

In De laatste uren van Josephine Donkers word je meegenomen naar een aantal momenten in de periode voordat het lichaam van Josephine wordt gevonden. Haar twee vriendinnen vertellen ieder hun eigen versie van wat er in die uren is voorgevallen. Dit gebeurt zowel in verhaalvorm als in de vorm van een politieverhoor.

Daniëlle Bakhuis geeft de belangrijkste informatie gedoseerd prijs. Op cruciale momenten wordt net van personage gewisseld, waardoor je als lezer nog even in het ongewisse wordt gehouden en dat houdt de spanning in stand. Ook de ontwikkelingen binnen de vriendschap tussen de drie jonge vrouwen dragen bij aan de suspense en laten je regelmatig jouw mening herzien over deze personages.

De laatste uren van Josephine Donkers is een erg fijne whodunit voor als je even wat minder tijd hebt om te lezen of voor als je gewoon zin hebt in een kort en boeiend young adult verhaal. Ik geef dit XS boek 4 sterren.

bestofya

★★★★
De laatste urenTitel: De laatste uren van Josephine Donkers | Auteur: Daniëlle Bakhuis | Uitgeverij: Best of YA | Categorie: young adult, spanning | Verkrijgbaar als paperback, e-book en dyslexie vriendelijk e-book | 104 pagina’s | ISBN13: 9789000377541 | Verkrijgbaar sinds: juli 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie:  29-08-2021 | Prijs: €9,99 en e-books €5,99 } Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.