Eerlijk duurt het langst


Recensie Eerlijk duurt het langst door Sheila Vermeulen:
Een nieuw spel zorgt voor nieuwe problemen.

Simon had altijd de beste roddels. Maar Simon is er niet meer. In het jaar na zijn dood zijn er wel pogingen gedaan om een nieuwe roddelapp te starten. Geen van allen waren ze succesvol, tot nu. Ineens is daar Truth or Dare. Speel je niet mee, dan zijn de gevolgen niet te overzien.

Phoebe, Knox en Maeve belanden midden in de storm, die het Truth or Dare spel veroorzaakt. Het zet hun relaties en vriendschappen onder druk, maar ze vinden ook, soms onverwachts, steun bij elkaar. Zeker wanneer blijkt dat ze alle drie met problemen kampen, die niets met school of het spel te maken hebben.

“Als ik bedenk wat er zal gebeuren als ik terugga naar de keuken en mijn moeder het bebloede servet laat zien, wordt alle lucht uit mijn longen geperst. Ik kan het niet aan om ‘dat ene’ weer in haar gezicht te zien – waarbij ze net een time-laps-filmpje is en in twintig seconden tijd twintig jaar ouder wordt.” -Karen McManus

Wanneer het spel het ergst denkbare veroorzaakt, proberen Maeve, Phoebe en Knox te achterhalen wat er aan de hand is. Kunnen ze zichzelf en hun omgeving behoeden voor het dreigende gevaar?

Met Eerlijk duurt het langst van Karen McManus duiken we, na Een van ons liegt, opnieuw in de levens van de leerlingen van Bayview High. Dezelfde school met grotendeels nog onbekende leerlingen. Beide delen zijn overigens prima los van elkaar te lezen.

Net als bij Een van ons liegt spelen social media in Eerlijk duurt het langst een belangrijke rol. Natuurlijk zijn er meer overeenkomsten te vinden, maar Karen McManus zorgt ervoor dat beide verhalen toch origineel en verrassend blijven.

Eerlijk duurt het langst is niet alleen spannend, de levens van de drie hoofdpersonages herbergen een paar ontroerende verhaallijnen. Daarnaast ontbreekt ook de romantiek niet. En er is nog een rol weggelegd voor een aantal personages uit het eerste boek.

De manier waarop Karen McManus het verhaal vertelt, spreekt tot de verbeelding en haar verhaallijnen zijn vindingrijk. Ze weet de spanning door het verhaal heen vast te houden en voegt een aantal verrassende wendingen toe. Tot ver in het verhaal blijven er een hoop openstaande vragen, wat voor een hoog whodunnit gehalte zorgt.

Eerlijk duurt het langst is opnieuw een heerlijk verhaal van Karen McManus. Ik heb erg uitgekeken naar dit boek en ik kan zeggen dat ik hier weer net zo van heb genoten als van Een van ons liegt. Waar ik het eerste boek over Bayview High misschien iets spannender vond, vond ik de verhaallijnen nu ontroerender. Ik geef ook dit boek van Karen McManus 4.5 sterren.

★★★★
Titel: Eerlijk duurt het langst | Auteur: Karen McManus | Uitgeverij: Best of YA/Van Goor | Categorie: Young Adult, thriller | Verkrijgbaar als Paperback en Ebook | 320 pagina’s | ISBN13: 9789000370870 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 08-03-2020 | Prijs: Paperback €19,99 (Ebook €12,99) | Bestellen