Familie liegt nooit


Recensie Familie liegt nooit door Sheila Vermeulen:
Een vreemde uitnodiging en de geheimen van een familie. 

Milly, Jonah en Aubrey Story hebben elkaar, sinds het contact tussen hun ouders lang geleden is verwaterd, niet meer gesproken. En daar gaat nu verandering in komen. Tenminste als het aan hun oma ligt. De vrouw die ze nog nooit hebben gezien, die het contact met haar kinderen heeft verbroken en hen heeft onterfd, wil nu ineens haar kleinkinderen ontmoeten.

Zowel Milly als Aubrey en Jonah krijgen de kans om gedurende de zomer, op het luxe familieresort te werken en kunnen dan ondertussen ook kennismaken met hun oma. Terwijl de drie hier totaal geen zin in hebben, zien hun ouders het als een mooie kans om de familiebanden aan te halen en om zo bij hun oma in het gevlij te komen. Om verschillende redenen laten Milly, Jonah en Aubrey zich overhalen en ze reizen met frisse tegenzin af naar het resort.

“Ik weet niet wat ik frustrerender vind: het feit dat mijn moeder me probeert te chanteren om een zomer te gaan werken voor een oma die ik nooit heb ontmoet ….. of het feit dat haar dat nog gaat lukken ook.”-Karen McManus

Aangekomen op het resort krijgen de neef en nichten al snel het gevoel dat er iets niet klopt en komen ze, gedurende hun verblijf, steeds meer te weten over het geheimzinnige verleden van hun familie. Hadden ze toch beter weg kunnen blijven?

Familie liegt nooit is het vierde young adult boek van Karen McManus, waarin ze haar lezers wederom op het verkeerde been weet te zetten.

Lezers die al eerder een boek van deze auteur hebben gelezen, zullen inmiddels wel weten dat haar verhalen altijd een tikkeltje mysterieus en onheilspellend zijn. Ondanks dat dit inmiddels misschien een bekend gegeven is, verrast ze hiermee telkens weer. De dingen die je denkt te kunnen verwachten, gebeuren niet en dat wat wel gebeurt, had je dan weer niet verwacht.

De personages zijn daarentegen wel wat herkenbaarder. Over het algemeen kom je in deze boeken wel dezelfde soort types tegen. Dat is echter niet storend maar juist prettig, omdat deze mix van karakters eigenlijk wel echt nodig lijkt te zijn om het verhaal te maken tot wat het is.

Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Milly, Jonah en Aubrey. Persoonlijk vind ik dat vaak erg leuk, omdat je op deze manier veel beter mee kunt krijgen wat er in de diverse personages omgaat. En het geeft de auteur de gelegenheid om de spanning op te voeren door, net op spannende en/of cruciale momenten, te wisselen van personage. Een extraatje in dit verhaal is, dat je vanuit een van de ouders ook een stukje van het verleden meekrijgt.

Met Familie liegt nooit heeft Karen McManus een paar smeuïge (familie)geheimen in een lekker raadselachtig young adult verhaal gestopt. Geheimen waarover de lezer, gedurende het verhaal steeds een beetje meer te weten komt. Ik geef dit boek 4.5 sterren.

★★★★
Titel: Familie liegt nooit | Subtitel: Van je familie moet je het hebben | Auteur: Karen McManus | Uitgeverij:  Van Goor – Best of YA | Categorie: spanning, young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 288 pagina’s | ISBN13: 9789000373000 | Verkrijgbaar sinds: 01-12-2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 14-01-2021 | Prijs: €19,99 en e-book €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.