Het huis zonder einde


Recensie Het huis zonder einde door Sheila Vermeulen:
Zou jij naar binnen gaan?

Samira weet dat ze het Woud van Westerdam niet in moet gaan. Sterker nog: iedereen in Westerdam weet dat. Er gaan voldoende verhalen over alle onverklaarbare en enge dingen die daar gebeuren. En ook over het vervallen en verlaten landhuis bestaan veel griezelige spookverhalen.

“Mijn hart slaat een slag over. Net als iedereen in ons dorp weet ik dat er een landhuis midden in het Woud van Westerdam staat. Ik ken de verhalen, ik ben er vaak genoeg voor gewaarschuwd door mijn oma. En toch. Over iets gehoord hebben of iets met eigen ogen zien, zijn twee totaal verschillende dingen.”-Danielle Bakhuis

Samira twijfelt daarom best wel als ze, samen met haar vrienden, op Halloween de kans krijgt om het landhuis binnen te gaan. Ze vindt het vreselijk spannend, maar ze is ook ontzettend nieuwsgierig naar wat ze daar aan zal treffen. En natuurlijk wil ze zich ook niet laten kennen tegenover haar vrienden.

Daarom besluit Samira het landhuis te betreden. Maar hoe langer je in het huis bent, hoe meer dingen je gaat zien die er niet zijn. Had ze alle waarschuwingen maar serieuzer genomen.

Het huis zonder einde van Danielle Bakhuis is een spannend jeugdhorrorboek, waarin Samira en haar vrienden, tijdens Halloween, een spookachtig landhuis betreden.

In dit horrorverhaal neemt Danielle Bakhuis de lezer opnieuw mee naar Westerdam, de plek waar ook haar horrorboek Clownsnacht zich afspeelt. Hierdoor heeft ze een echte horror-locatie gecreëerd die je, na het lezen van deze twee boeken, zomaar een paar slapeloze nachten zou kunnen bezorgen.

In Het huis zonder einde worden de eerdere gebeurtenissen in Westerdam nog even kort aangehaald, waardoor het griezelige gevoel van het verhaal wordt versterkt. De verwijzing naar een huiveringwekkende Nederlandse horrorserie doet daar zelfs nog een schepje bovenop. Wat overigens niet betekent dat dit boek veel minder eng wordt als je deze serie niet kent.

Danielle Bakhuis heeft een onheilspellend verhaal geschreven, waarin de personages ondergeschikt zijn aan de griezelfactor. De kracht van dit boek ligt dan ook vooral in de gebeurtenissen en in de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Het oude landhuis heeft iets weg van een verschrikkelijk eng spookhuis dat je continu kippenvel bezorgt. Daarnaast lukt het de auteur om je op een bepaald punt in het verhaal aan alles te laten twijfelen. Iets wat, wat mij betreft, ook een beetje hoort bij dit soort boeken.

Het huis zonder einde van Danielle Bakhuis is eigenlijk gewoon een lekker angstaanjagend horrorverhaal, waarin ook nog wat oude en bekende horrorlegendes zijn verwerkt. Ik geeft dit angstwekkende verhaal 4 sterren.
★★★★

Titel: Het huis zonder einde | Auteur: Danielle Bakhuis | Uitgeverij Van Goor-Best of YA | Categorie: young adult, horror | Leeftijd: 15 plus | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 136 pagina’s | ISBN13: 9789000374830 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 25-12-2020 | Prijs: €12.99 en e-book €7.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.