In het duister


In het duister 3DRecensie In het duister door Chantal Hutchison:
In het duister kan niemand je horen gillen.

Samen met vier vrienden, Dennis, Kai, Lea en Jill, gaat Ashley op zomervakantie in de Ardennen. Haar familie heeft daar namelijk een huis geërfd. Het had een leuke vakantie moeten worden, maar al snel gaat er van alles mis. En het huis ziet er niet al te best uit. Toch besluiten ze te blijven, want ze hadden tenslotte een gezellige week gepland. Een storm gooit helaas roet in het eten, waardoor ze verplicht zijn binnen te blijven. Ze zijn amper binnen of er ontstaan problemen tussen de vijf vrienden. Helaas voor de vrienden is dat nog niet eens het enige. Er gebeuren vreemde dingen in het huis. Zo lijken ze niet alleen te zijn in het huis. Kunnen ze hun angsten overwinnen en zullen ze het geheim van het vervallen huis kunnen ontrafelen? Of zullen hun problemen toch de overhand nemen?

Het verhaal bevat de belangrijke elementen voor een goed boek: drama, mysterie en spanning. Vanaf het begin werd ik het verhaal in gesleept. Het kan op sommige momenten echt spannend en eng worden. Door de beeldende schrijfstijl van de auteur kon ik het verhaal echt voor mij zien. Hierdoor werd het voor mij als lezer ook eng, als de vijf vrienden weer eens iets in het huis zagen wat niet helemaal klopte. Het fijne is dat de schrijfster niet zomaar wat enge dingen laat gebeuren, maar er duidelijk goed over na heeft gedacht.

De diverse hoofdstukken zijn onder de verschillende personages opgedeeld. Ze worden elk vanuit het oogpunt van een van de vijf vrienden verteld. Zo leer je de vrienden en hun denkwijze goed kennen. Hierdoor wordt de spanning ook opgebouwd. Wanneer er iets gebeurd is of op het punt staat te gebeuren, is het hoofdstuk afgelopen en lees je vanuit het oogpunt van een ander verder. Dit was een van de redenen waarom ik niet kon stoppen met lezen. Nu het boek uit is, vind ik het jammer, want ik had graag meer over dit huis en de vijf vrienden gelezen.

In het duister is het debuut van Tamara Arts, maar dat zou je niet zeggen als je dit boek eenmaal hebt gelezen. Wat een sterk debuut! Ik hoop in de toekomst zeker nog meer te kunnen lezen van deze veelbelovende schrijfster. Ik kan het boek dan ook niet anders dan vijf sterren geven!Hamleybooks logo
★★★★★

In het duisterTitel: In het duister | Auteur: Tamara Arts | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult boeken, thrillers | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 316 pagina’s | ISBN13: 9789463967686 | Verkrijgbaar sinds: maart 2021 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 26-03-2021 | Prijs: €18,99 en e-book €10,99| Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.