Indigo


Recensie Indigo door Inge Brunnekreef:
Voor mij was de auteur Latoya Moirae voor ik dit boek las nog een onbekende. Het voordeel was dat ik daardoor zonder verwachtingen aan het boek Indigo kon beginnen.
Het boek start met een huiveringwekkende proloog. Wat een heftig stukje is dat zeg! Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Wat is er nu precies met dit meisje gebeurd?

Het verhaal gaat over de 18-jarige Caro die al jaren dik bevriend is met de broers Noah en Nick. Ook beide ouders zijn vrienden van elkaar en al jaren gaan ze gezamenlijk op vakantie naar Portugal. Ditmaal verloopt de vakantie alleen iets anders dan gewend. Wanneer Caro Nick na een lange periode weer ontmoet beginnen haar hormonen op te spelen. Als ze dan ook nog eens in Portugal Pia ontmoet twijfelt ze helemaal over haar gevoelens.
Tegelijkertijd krijgt Caro’s vader wel heel veel ongelukjes en gaat hij zich steeds vreemder gedragen.

Het verhaal start na de heftige proloog wat langzaam. Je leert in deze hoofdstukken de personages en de verhoudingen goed kennen, Vooral Caro wordt goed neergezet. Je voelt haar twijfels en de verwarring over haar gevoelens. Dit soort gevoelens zijn vast voor iedereen wel herkenbaar en daardoor voel je ook met gemak met haar mee.
Wanneer het boek uiteindelijk meer vaart krijgt, wordt het ook meteen spannender. Er gebeuren wel heel veel rare dingen. Het lijkt erop dat iemand wraak wil nemen en hierdoor is de spanningsboog gespannen. Verschillende gebeurtenissen wisselen elkaar af, de ene heftiger dan de ander. Dit zorgt ervoor dat je geboeid blijft lezen. Ook komen er geheimen aan het licht en naar het einde toe wordt alles duidelijk.

Waar ik eerst dacht dat dit een romantisch boek zou zijn werd het al snel duidelijk dat het hier om een spannende thriller gaat. Er wordt goed naar het plot toegewerkt. Wel wat voorspelbaar, maar toch had het voor mij ook nog een verrassing in petto. In verband met spoilers kan ik hier verder niets over zeggen.

Wel heb ik mijn twijfels bij Indigo of het nu wel echt een Y.A. boek is. Dit omdat er best wel veel heftige seksscènes in voorkomen. Ik zou het eerder plaatsen onder New Adult of gewoon onder de thrillers want spannend is het zeker.

Indigo is een verhaal vol liefde, spanning en wraak waar ik echt van genoten heb. De schrijfstijl leest lekker weg en het heeft korte hoofdstukken. Ook vond ik het een mooie aanvulling dat er over verschillende thema’s werd geschreven zoals vriendschap, seksualiteit, automutilatie en spiritualiteit. Stuk voor stuk thema’s die het verhaal een extra lading spanning meegeven.

Een boek dat zeker ook voor volwassenen goed te lezen is.
Van mij krijgt Indigo 4 sterren.

★★★★
Titel: Indigo | Auteur: Latoya Moirae | Uitgeverij: LetterRijn | Categorie: Young Adult | Uitvoering: hardcover/e-book | Pagina’s: 300 | ISBN13: 9789491875625
| Verkrijgbaar sinds: september 2018 | Recensent: Inge Brunnekreef | Datum recensie: 21-09-2018| Prijs boek : €17,50 | Bestellen | Prijs e-book €5,99 | Bestellen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.