Verstrengelde Vleugels (3)


Recensie Verstrengelde Vleugels – De Vleugelstrilogie 3 door Sheila Vermeulen:
Verstrengelde Vleugels van Vanessa Gerrits is het derde en tevens laatste deel van de Vleugelstrilogie. Wat gebeurt er met iemand zonder plan in een wereld waar voor iedereen een plan bestaat?

Toen Lucy 19 jaar geleden besloot om Lucas te redden in plaats van zijn moeder, de persoon die eigenlijk onder haar bescherming viel, heeft ze het plan in de war geschopt. Het plan dat alle Beschermengelen moeten volgen zonder dat ze de inhoud daarvan kennen. Nu ondervindt de wereld de gevolgen van deze keuze en moet Lucy alles op alles zetten om te voorkomen dat iedereen gevaar loopt.

Max woont nu bij Lucy in de Engelenkorf. Alhoewel niet iedereen blij is met de aanwezigheid van een Kraai in de Korf, heeft Max daar toch zijn plek kunnen vinden en kan hij zich nuttig maken. Samen met Lucy zal hij het gevecht aan moeten gaan om de vrede te herstellen. Hij ziet hoe Lucy lijdt onder de gevolgen van haar keuze en hij zal er alles aan doen om haar te helpen

“Geen seconde lieten we elkaar los. Daarvoor was wat we in elkaar gevonden hadden te kostbaar. En ik wist op dat moment zekerder dan wat dan ook dat als ik hem ooit zou verliezen, het mijn einde zou betekenen.” Vanessa Gerrits

Als de zaken anders lopen dan verwacht, zullen er allianties moeten worden gevormd met wezens die elkaar niet allemaal gunstig gezind zijn. Max en Lucy zullen alle hulp die ze kunnen vinden, nodig hebben. Kunnen oude vetes aan de kant geschoven worden om gezamenlijk de orde te herstellen?

Verstrengelde Vleugels speelt zich af 19 jaar na het tweede deel van deze serie, Zilveren Vleugels.

De sprong in de tijd blijkt al snel van toegevoegde waarde voor het verloop van het verhaal te zijn. Hierdoor hebben bepaalde elementen de ruimte gekregen om te kunnen worden toegevoegd aan het verhaal. Daarnaast is het gewoon leuk om op deze manier meer over Lucy, Max en hun vrienden te weten te komen.

Vanessa Gerrits heeft de personages in de tussenliggende jaren door laten ontwikkelen. Vrienden kunnen vijanden zijn geworden en vijanden zouden vrienden kunnen zijn. De wereld van Lucy en Max is veranderd. Het is leuk dat je als lezer niet het gevoel hebt dat de tijd heeft stilgestaan. Tijd speelt een belangrijke rol in dit afsluitende deel.

Verstrengelde Vleugels bevat veel actie en spanning. Natuurlijk is er ook de nodige romantiek, maar de spannende verhaallijn voert de boventoon. Lucy en Max hebben zich onder elkaars invloed aan moeten passen en beiden moeten dingen doen die voorheen minder goed bij hen als personage in het verhaal zouden hebben gepast.

Alle elementen worden op het juiste moment toegevoegd waardoor het niet vreemd aanvoelt of een geforceerde indruk geeft. Ook krijgt de lezer de gelegenheid om het verhaal vanuit het oogpunt van een aantal andere personages te volgen. Die diversiteit heeft een positief effect op de leesbeleving.

Vanessa Gerrits heeft met Verstrengelde Vleugels een enerverend slotdeel geschreven en de Vleugelstrilogie een verrassend einde gegeven. Verstrengelde Vleugels krijgt 4.5 sterren van mij.

★★★★
Titel: Verstrengelde Vleugels | Leesfragment | Auteur: Vanessa Gerrits | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als: paperback of E-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789492585219 | Verkrijgbaar sinds: 2018 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 01-08-2019 | Prijs: €17,95 (E-book €4,99) | Bestellen