Zilveren Vleugels (2)


Recensie Zilveren Vleugels – De Vleugelstrilogie 2 door Sheila Vermeulen:
Zilveren Vleugels van Vanessa Gerrits is het tweede deel van de Vleugelstrilogie. In het eerste deel van deze trilogie, Tweedehands Vleugels, werden Lucy’s vleugels gestolen. Kan Lucy ooit nog zelf vliegen?

Al sinds Max Lucy heeft leren kennen, voelt hij zich schuldig over het feit dat hij haar vleugels heeft gestolen. Vanaf het moment dat hij haar liefheeft, wil hij niets anders dan ervoor zorgen dat hij Lucy haar vleugels terug kan geven. Zelfs als dat betekent dat hij grote risico’s moet nemen.

Lucy heeft Max vergeven voor wat hij heeft gedaan, ook al mist ze haar vleugels natuurlijk wel. Ze is tenslotte een Beschermengel en zonder vleugels kan dat niet, maar ze probeert het, in tegenstelling tot Max, zoveel mogelijk te accepteren. Ondanks alles is Lucy van Max gaan houden.

“Spartelend en naar adem happend kwam ik weer boven, Lucy’s hand van me weggerukt bij de val. ‘Lucy.’ Het was bijna onmogelijk om haar naam te roepen toen de resterende elektriciteit die nog door mijn botten zinderde mijn kaken op elkaar geklemd hield.” Vanessa Gerrits

De liefde tussen Max en Lucy is er, maar hun samenzijn is niet eenvoudig. De situatie met de vleugels is niet eens het grootste probleem. Lucy moet trouwen met iemand waar ze niet op die manier van houdt en er zijn oude en nieuwe vijanden die hun geluk in de weg staan. Kunnen een Beschermengel en een Kraai überhaupt wel samen zijn? Kan de wereld van de Engelen en de Kraaien samenkomen zonder te botsen?

In dit tweede deel van de Vleugelstrilogie, Zilveren Vleugels, heeft Vanessa Gerrits er met alles een schepje bovenop gedaan. Daar waar het in Tweedehands Vleugels best even duurde voordat het verhaal op zijn plek viel, is daarvan nu totaal geen sprake. Dankzij de in het eerste deel zorgvuldig opgebouwde wereld kan het verhaal direct tot bloei komen.

Zilveren Vleugels bevat meer spanning, meer lagen en meer romantiek. De eerder opgezette relaties tussen Kraaien, mensen en Engelen groeien nu uit tot vriendschap, vijandschap of een verstandhouding gebaseerd op wederzijds respect. Vooral de woede en wraakgevoelens van een onverwachte vijand en de betekenis van het litteken in de nek van Max brengen veel extra spanning in het verhaal.

De verschillen tussen de Kraaien en de Beschermengelen zijn groot en Lucy en Max moeten daarbinnen een weg vinden om bij elkaar te kunnen zijn. Vanessa Gerrits laat de wereld van Max en Lucy langzaam samenkomen. Het wantrouwen is groot, ook al is dat wantrouwen vooral gebaseerd op vooroordelen. De manier waarop de personages zich ontwikkelen binnen deze omstandigheden, is boeiend en veelzijdig neergezet.

Met Zilveren Vleugels heeft Vanessa Gerrits het verhaal van de Vleugelstrilogie verder uitgebouwd en wat mij betreft het vorige deel overtroffen. Daarom krijgt dit tweede deel van de trilogie 4.5 sterren van mij.

★★★★
Titel: Zilveren Vleugels – De Vleugelstrilogie 2 | Auteur: Vanessa Gerrits | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: Young Adult/Fantasy | Uitvoering: paperback of E-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789492585004 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 28-07-2019 | Prijs €17,95 (E-book: €3,99) | Bestellen