The Black Key


Recensie The Black Key door Fany van Hemelen:
The Black Key is de afsluiter van de trilogie rond Violet en haar vrienden. Ik was erg benieuwd naar het einde van deze reeks en kon niet wachten om te zien of het goede zou winnen van het kwade. Na het spannende einde van deel twee The Black Rose gaat het verhaal nu verder. In het begin kwam het verhaal traag op gang. Er worden nieuwe samenwerkingen aangegaan en de plannen worden uitgedacht. Toen het verhaal echt startte bleef ik lezen. Omdat dit een derde deel is, geef ik heel kort wat informatie.

In Lone City kunnen alleen arme meisjes kinderen krijgen. Als surrogaten worden zij op een veiling verkocht aan de adel om hun een kind te schenken. Deze meisjes uit de lagere standen noemt men surrogaten. Dit was heel kort wat voorafging aan The Black Key.

Violet, één van deze surrogaten, is gevlucht uit The Jewel en heeft de vreselijke gebeurtenissen overleefd. Jammer genoeg heeft ze haar zusje Hazel moeten achterlaten bij de wrede hertogin. The Jewel is de verblijfplaats van de adel en op deze plaats is pracht en praal, veel drama en etiquette belangrijk. Wanneer Violet alarmerend nieuws hoort over Hazel, beslist ze impulsief om terug naar het hol van de leeuw te gaan. Haar vrienden van de Black Key-beweging hebben immers allemaal hun rol in de op handen zijnde revolutie en hebben, volgens Violet, andere dingen aan hun hoofd. Uiteindelijk bedenkt ze een slim plan en gaat ze alleen terug naar de plaats van onheil. Vol moed en overtuiging weet ze immers dat alles zal gaan veranderen. Met magie, wilskracht, eenheid en lef zullen zij, allemaal samen, de elite een toontje lager doen zingen.

In het begin raakte dit deel uit de serie me niet echt.
De voorbereiding van de revolutie duurde erg lang en het verhaal werd precies zonder emotie verteld. Toch bleef ik doorlezen en na een tijdje werd ik toch gegrepen door het boek. Amy Ewing heeft alle situaties heel gedetailleerd verteld en bouwt het verhaal langzaam op. Het klassenverschil werd duidelijk in de verf gezet en de aparte wereld, die Amy ook in haar vorige boeken al toonde, werd echt. Dit alles zorgde ervoor dat ik wou weten of de goede mensen gingen winnen. Er waren zelfs bondgenoten op onverwachte plekken en ook door hun verhaal was ik geboeid. Ik kon niet wachten om te zien of het goede overwon want naast het object dat enkele meisjes waren, hadden ook jongens soms een weerzinwekkende taak. De tijd van uitbuiting had lang genoeg geduurd!

Wanneer de spanning stijgt, gaat ze ook ineens in stijgende lijn en komt het einde misschien zelfs te abrupt.
Wat ik interessant vond is dat ik aan het einde niet alleen wist waarom het bondgenootschap de toekomst anders zag, maar er werd toch een beetje prijsgegeven waarom de hertogin was hoe ze was. De schrijfster deed me op dat moment zelfs een klein beetje meeleven met de slechterik en dat is een knappe prestatie.

The Jewel- trilogie is een reeks waarbij sterke vrouwen, dappere mannen, magie, verbondenheid en durf belangrijk zijn en ook dat was in The Black Key niet anders.

In dit boek was ook een tikkeltje romantiek aanwezig, maar de klemtoon lag op de revolutie om opnieuw te kunnen beginnen. Wanneer het verhaal afgelopen was, werd ik nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan en eigenlijk hoop ik dat er ooit nog andere boeken over deze heerlijk rebelse personages komen.

Hou je van actie, girlpower en good versus bad dan moet je deze boeken zeker lezen want door de beeldende schrijfstijl en de boeiende karakters is de trilogie echt de moeite van het lezen waard!
4 sterren

★★★★
Titel: The Back Key | Auteur: Amy Ewing | Uitgeverij: Leopold – Young & Awesome | Categorie: Young Adult | Uitvoering: paperback – E-book | pagina’s | ISBN13: 9789025876043 | Verkrijgbaar sinds: | Recensent: Fany van Hemelen | Datum recensie: 25-1-2019 | Prijs: €18,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.