The Burning Shadow


Recensie The Burning Shadow door Devika van Steeg:
The Burning Shadow is het tweede deel in de origin trilogie. Het is het directe vervolg op The Darkest Star.

Wanneer er steeds meer mensen ziek worden en hierdoor sommige zelfs sterven, krijgen de Luxen hier de schuld van. Iets wat volgens Evie, Luc en de andere luxen en origins niet mogelijk is.
Wanneer een klasgenoot van Evie in de klas opeens een aanval krijgt, blijkt hij de ziekte ook te hebben. Tijdens de aanval wordt hij extreem sterk en snel. Hij krijgt zelfs zwarte ogen met witte pupillen voordat hij sterft.

April, een van de leidsters van de anti-luxen-beweging van de school, besluit om dit nieuws en het sterfgeval op school te gebruiken als een nieuwe oorzaak voor een protest. Evie besluit om voor de luxen op te komen. Hierbij maakt ze een foto van April. Wanneer ze een paar dagen later deze foto terugziet, merkt ze wat op. April lijkt te bestaan uit twee figuren, een mens en een schaduw.
Samen met Luc, Zoe, Deamon, Dawson en Kent gaat Evie op onderzoek uit.

Wat zullen ze ontdekken? Wat is er aan de hand met April? Waar komt deze ziekte vandaan? En wat als Evie de ziekte ook blijkt te hebben?

The Burning Shadow is een heerlijk vervolg in deze trilogie. In het verhaal worden veel gebeurtenissen en zaken nog verder uitgewerkt, zoals Evie’s achtergrond en haar relatie met Luc. Ook worden er veel nieuwe personages geïntroduceerd, waardoor het verhaal nog completer wordt. Opvallend, in dit verhaal komt meer geweld en liefde voor dan in The darkest star.

De schrijfstijl is net als in het eerste deel lekker vlot en ik vloog door het verhaal heen. Het is echt zo’n boek waarvan je wilt weten, welke kant het opgaat en hoe het afloopt. Heerlijk als een boek deze kenmerken heeft!

Het verhaal blijft continu in een goede spanningsboog, waardoor het interessant blijft om te lezen. The burning shadow eindigt zelfs met een cliffhanger, waardoor de lezer wordt aangespoord om The brightest night ook te gaan lezen. De verwachting is dat deze in het najaar van 2020 uitkomt. Nog even wachten helaas.

Ik geef The Burning Shadow 4,5 ster.

★★★★
Titel: The Origin trilogie 2 – The Burning Shadow | Auteur: Jennifer L. Armentrout | Uitgeverij: Z&K -Zomer en Keuning | Categorie: YA, fantasy | Verkrijgbaar als Paperback en E-book | 456 pagina’s | ISBN13: 9789401915878 | Verkrijgbaar sinds: 8-10-2019 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 03-12-2019 | Prijs: € 18,00 (E-book €7,99) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.