Welkom bij Leesclubcafé Circe! Alweer het derde café in de digitale leesclubstraat van de blog In de Boekenkast. De hekkensluiter van 2018 en we lezen door tot eind januari 2019.
In dit café kunnen we gezellig met elkaar in gesprek gaan over het boek. Helaas moeten we het dit keer zonder de aanwezigheid van een auteur doen, maar we maken er gewoon weer een gezellige boel van.

De boeken voor de leesclub zijn inmiddels verzonden, dit keer lezen mee:
Ans Stier | Antoinette van Steeg | Fany van Hemelen (ladyflower 74 )| Hannie van Grol| Sandra Hutchison

Lees je met ons mee met een eigen exemplaar? Je bent meer dan welkom. Het boek is ook online verkrijgbaar, bijvoorbeeld via Bol.com.
Zo nu en dan komen er vragen voorbij, schroom niet om deze te beantwoorden en er mag op elkaar gereageerd worden, maar hou het vriendelijk.

Veel leesplezier!

Stap 1
Vraag 1 en 2: Je hebt het boek in huis. Wat is je eerste indruk, van de cover? Wat verwacht je van het boek, nu je de achterzijde hebt gelezen? (graag direct onder mijn vraagstelling een reactie plaatsen, niet een nieuwe reactie aanmaken).

Stap 2
Vraag 3 en 4:
Vraag 3a. Was je al bekend met de Griekse mythologie ?Vraag 3b. Is dit boek een goede aanvulling of misschien wel kennismaking? Vraag 4. Hoe ervaar je de schrijfstijl?
Reageer aub rechtsonder op het rode vakje reactie en plaats geen nieuwe reactie.
Bedankt en veel leesplezier!

Volgende »

 1. Tijd voor vraag 5,6 en 7
  Vraag 5: Wat vind je van de evolutie die Circe doormaakt?
  Vraag 6: Welk personage is je favoriet en waarom?
  Vraag 7: Welk karakter verafschuw je in Circe?

  Reageer aub rechtsonder op het rode vakje reactie en plaats geen nieuwe reactie.
  Bedankt en veel leesplezier als je het boek nog niet uit hebt ten minste. Als het boek uit is,kan je je recensie plaatsen en de vragen beantwoorden.

  Like

  • Vraag 5: Wat vind je van de evolutie die Circe doormaakt? Boeiend, fascinerend, soms droevig en de keuze die ze op het einde van het verhaal maakt vond ik dapper. Vraag 6 Welk personage is je favoriet en waarom?: Circe, ik leefde echt met haar mee, kon me vaak wel vinden in haar keuzes. Hoewel ze soms wel erg drastisch te werk ging. Vraag 7: Welk karakter verafschuw je in Circe? Poeh dat zijn er flink wat, ik komen aardig wat arrogante goden voorbij, maar de directe familieleden van Circe staan bij mij bovenaan. Omdat ze Circe wanneer ze maar konden vernederden of compleet negeerden.

   Like

  • 5Circe groeit van een stil muisje uit tot een dappere vrouw die weet wat ze wil. Haar keuzes zijn beperkt maar met wat ze heeft doet ze heel veel. In het begin was Circe een groot raadsel maar verder in het boek worden vragen opgelost en zien we een sterke vrouw ontstaan. 6 Ook bij mij was het Circe omdat ze een prachtige transformatie doormaakt, erg dapper is en durft zeggen waar het op staat. 7 Er zijn heel wat goden die denken dat stervelingen niets betekenen en eigenlijk is geen enkele van die hoogmoedige goden iets waard. Persoonlijk vond ik dat vooral de vrouwen rond Circe vreselijk waren. Haar andere familieleden waren zeker niet beter maar de afgrijselijke behandeling door de vrouwen raakt me precies nog meer.

   Like

  • Circe ontwikkeld zich van een “onopvallende” persoonlijkheid naar een zelfstandige vrouw die weet wat ze wil.
   Circe is mijn favoriet. Ze is natuurlijk de hoofdpersoon en haar leer je het beste kennen. Het hele verhaal draait om haar hierdoor wordt ze automatisch al in de favorieten rol geduwd.
   Haar familie. Ze gedragen zich jiet als familie en hebben zeker geen warm hart voor Circe.

   Like

  • Circe ontwikkelt zich tot een sterke vrouw die staat voor wat ze wil en ze laat zich niet zomaar onderuit schoffelen.
   Circe is ook mijn favoriet. Ze speelt de belangrijkste rol in het verhaal en ze laat zich niet zomaar aan de kant zetten.
   Al diegenen die neerkijken op anderen, dus dat zijn veel arrogante goden en tevens de familie van Circe die voornamelijk bezig is met uiterlijk en pracht en praal.

   Like

  • Prachtig en indrukwekkend hoe Circe zich ontwikkelt. Het voelt soms aan als een rollercoaster van emoties, maar het past zo bij het geheel. Juist dit maakt haar een sterke persoonlijkheid die bij haarzelf blijft.
   Ik kan dan ook niet anders zeggen dat Circe mijn favoriet in dit boek is.
   Aansluiten bij jullie antwoorden is het enige wat ik kan doen. Haar familie staan boven kijf qua verafschuwend gedrag. Ik moet zeggen dat de andere vrouwen er ook wat van kunnen, maar je eigen familie. Circe heeft het zeer zeker moeilijk gehad.

   Like

 2. Eerst en vooral een geweldig 2019 voor iedereen en dan nu weer twee nieuwe vragen.

  Vraag 3 en 4:
  Vraag 3a. Was je al bekend met de Griekse mythologie ?Vraag 3b. Is dit boek een goede aanvulling of misschien wel kennismaking? Vraag 4. Hoe ervaar je de schrijfstijl?

  Reageer aub rechtsonder op het rode vakje reactie en plaats geen nieuwe reactie.
  Bedankt en veel leesplezier!

  Like

  • Vraag 3a: mijn kennis over de Griekse mythologie is niet groot, een aantal keer naar Griekenland geweest en daar wel het een en ander opgestoken. Tijdens het lezen van dit boek is er dan ook wel een lichte herkenning van namen. Erg leuk ook dat Knossos in het verhaal terugkomt, hier ben ik ook geweest en ik was toen al aardig onder de indruk, vooral van de wandbeschilderingen. Vraag 3b. Dit boek is dan ook zeker een mooie aanvulling, erg leuk om meer te elzen over deze mythologie. Vraag 4. De schrijfstijl spreekt me erg aan, het verhaal op zich was even wennen, ik lees niet vaak verhalen over goden en mythen. Maar eenmaal voorbij de introductie zit ik echt in het verhaal en lef ik erg met Circe mee. Knap hoe de auteur oude mythologie heeft weten te verwoorden in een pakkend verhaal, waarbij toch de mysterieuze sfeer rondom de Griekse Goden goed overeind blijft. Ik ga snel verder lezen.

   Like

  • Ik wist heel weinig over de griekse mythologie en dus vond ik deze leesclub een mooie manier om er kennis mee te maken. Dit boek was voor mij dus een kennismaking.
   Naar mijn idee werd ik overspoeld met namen van diverse goden waardoor ik moeite had er een overzicht in te krijgen. Naar mate ik verder kwam in het boek kreeg ik meer vat op het verhaal.
   Het is een boek dat je met aandacht moet lezen omdat er nogal wat goden in vernoemd worden. Zeker ook omdat dit boek een genre is wat ik minder vaak lees en ik onbekend ben met deze goden en hun verhaal. Voor mijn gevoel ging ik helaas niet echt lekker vlot en soepel door het boek. Het is ook goed te merken dat de auteur zich goed verdiept heeft in alle goden en de gehele griekse mythologie. Het verhaal is geschreven in duidelijke en begrijpelijke taal.

   Like

  • 3a. Ik wist door mijn reizen naar Griekenland en het lezen van andere boeken ook iets over Griekse mythologie. 3b. Toch is Circe een geweldige aanvulling want hoewel het me eerst deed duizelen door alle namen zie ik de plaatsen en goden ook zo voor me verschijnen. 4. In het begin moest ik even in het verhaal komen maar naarmate het verhaal vorderde werd ik mee het boek ingetrokken en ben ik benieuwd naar het vervolg.

   Like

  • 3A: Ik was bekend met de Griekse mythelogie maar zijdelings. Het is meer dat ik het ken, maar weinig over gelezen heb.
   3B: Het is absoluut een goede aanvulling. Er komen veel namen aan bod, waarvan een aantal mijn herinnering weer opfriste. Het is in het begin een stormvloed van namen en echt even doorbijten. Na zo’n 50 bladzijden merkte ik dat ik meer rust begon te ervaren in de stormvloed.

   4: In het begin moest ik wennen aan de schrijfstijl in combinatie met de vele namen. Naarmate het lezen trekt de schrijfstijl mij steeds meer aan. Mijn 16-jarige dochter wilde het boek ook lezen. Zij was zelfs meer dan overtuigd van de schrijfstijl. Het lijkt steeds meer begrijpelijker geschreven naarmate ik verder lees.

   Like

  • 3A. Ik ben een klein beetje op de hoogte van de Griekse mythologie, maar niet echt veel. Wel herken ik een aantal namen die voorbijkomen.
   3B. Dit boek is een goede aanvulling.
   4. De schrijfstijl is prachtig, beeldend, beschrijvend. Het verhaal spreekt me aan. Ik hoop dat dit zo blijft naar het einde toe.

   Like

 3. Stap 1:
  Vraag 1 en 2: Je hebt het boek in huis. Wat is je eerste indruk, van de cover? Wat verwacht je van het boek, nu je de achterzijde hebt gelezen? (graag direct onder mijn vraagstelling een reactie plaatsen, niet een nieuwe reactie aanmaken).

  Like

  • Een prachtige, indrukwekkende cover!!! Dat belooft veel. Ook na het lezen van de achterzijde ben ik onder de indruk van de korte inhoud. Het geheel doet magisch aan, ik ben heel benieuwd.

   Like

  • Vraag 1 en 2: Ik wist dat dit boek een prachtige cover had maar deze is nog indrukwekkender dan ik had verwacht. Ik had dit boek al op mijn Engelse to read lijst staan, dus ik kende de titel al en hoop heerlijk weg te dromen met dit betoverende verhaal vol magie en moeilijke keuzes.

   Like

  • Het boek ziet er prachtig uit. De kaft van deze hardcover heeft een mooi goud/oranje relief dat ik erg mooi vind. Het verhaal spreekt mij aan. Ik heb nog vrijwel niets gelezen over deze goden. Het is een heel ander genre als dat ik meestal lees en dat vind ik leuk. Ik laat me verrassen en ben erg nieuwsgierig. Ik verwacht dat het een mooi en interessant verhaal zal zijn.

   Like

  • Ik was al erg enthousiast na het lezen van de samenvatting, maar eenmaal het boek in handen was ik echt verkocht. Wat ene mooie uitvoering, ik hou van hardcovers en dit boek heeft met zijn papieren omslag net even wat extra. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Ik verwacht een origineel fictief verhaal, maar dat wel gebaseerd is op de klassieke verhalen over de goden.

   Like

  • De cover is echt super tof! Nog mooier dan van het plaatje!

   Het is een genre die ik normaal aan mijn dochters overlaat, maar de reacties zijn zo goed dat ik het zelf wil ondervinden.

   Ik heb daarom hoge verwachtingen van de inhoud. Ik hoop een mooi tikkie magie te gaan lezen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.