Welkom bij het leesclubcafé rondom de thriller Stoel 7A. Dit is alweer de vijfde titel die we op deze manier gaan bespreken. IStoel 7A is een thriller van auteur Sebastian Fitzek. Hij schreef eerder onder andere de bestsellers Passagier 23, Het pakket en Het Joshuaprofiel. We starten met lezen rond 8 februari, iedereen die meeleest heeft de tijd tot en met 4 maart daarna zullen alle recensies hier geplaatst worden. Met dank aan The House of Books.

Waar gaat het boek Stoel 7A over?
Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, moet zijn vliegangst overwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Na een cursus tegen vliegangst gaat Mats aan boord van de langeafstandsvlucht Buenos Aires – Berlijn. Al zijn angsten lijken voor niets tot een vreemdeling hem vertelt dat een van Mats’ ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf niet mee de dood in jaagt…

Wie lezen er mee?
Anita de Groot| Antoinette van Steeg | Dayenne Wamsteeker | Fany van Hemelen | Pierre Peeters | Hannie van Grol | Sandra Hutchison | Wilma Hartman

Lees je met ons mee met een eigen exemplaar? Je bent meer dan welkom. Het boek is ook online verkrijgbaar, bijvoorbeeld via Bol.com
Zo nu en dan komen er vragen voorbij, schroom niet om deze te beantwoorden en er mag op elkaar gereageerd worden, maar hou het vriendelijk.

Veel leesplezier!

Stap 1
Vraag 1 en 2: Je hebt het boek in huis. Wat is je eerste indruk, van de cover? Wat verwacht je van het boek, nu je de achterzijde hebt gelezen? (graag direct onder mijn vraagstelling een reactie plaatsen, niet een nieuwe reactie aanmaken)

Volgende »

 1. 3)Wat vind je van het begin van het boek. Nam het je mee in het verhaal of had het een ander effect en zoja welk?

  4)De gebruikte thema’s zijn anders dan in vele andere boeken. Vind je deze originaliteit verfrissend en intrigerend of juist te vergezocht?

  5)Welk personage vind je het meest intrigerend in dit boek? . Wie heeft jou in goede of slechte zin het meest geraakt? Wie blijft het langste bij na het boek?

  6)Denk je dat iedereen te beïnvloeden is en bereid is om tot vreselijke daden over te gaan als je de juiste snaar raakt bij die persoon?

  Graag direct reageren onder mijn vraagstelling en geen nieuwe reactie aanmaken aub

  Like

  • Het begin van het boek is typisch Sebastian Fitzek. De lezer wordt direct op scherp gezet en de toon wordt gezet. Ik was direct nieuwsgierig naar het verloop.
   Enerzijds vind ik het onderwerp orgineel en een goed thema voor het boek. Anderzijds vind ik de toevalligheden wel vergezocht en doen het verhaal niet overal goed.
   Kaja vond ik wel een intrigerend persoon in dit verhaal. Nele raakte mij het meest, want het zou je maar gebeuren. Wie mij het langst bij blijft is toch Mats. Hij speelt een prominente rol in het geheel.
   Uiteindelijk is iedereen in meer of mindere mate beïnvloedbaar als het om persoonlijke zaken gaat. Het ligt aan de ernst en je eigen emotionele toestand in welke mate je alles doet om de ander te helpen.

   Like

  • Het begin van het boek had mij direct in zijn ban. Ik werd onmiddellijk in “pas op-modus” gebracht en wou dadelijk meer lezen.
   Ik vond het thema melk er gewoon bijgesleurd en overbodig.
   Kaja en Felicitas hebben mij toch het meest geraakt. Zij bleven mij het meeste bij.
   Ik denk dat iedereen beïnvloedbaar is en beslissingen neemt die niet met zijn persoon in overeenstemming zijn.

   Like

  • 3) Ik vond de proloog sterk, het maakt je nieuwsgierig. Het laat nog wel veel open, maar het heeft mij zeker zeer benieuwd gemaakt naar de rest van het boek!

   4) Grotendeels vond ik de thema’s erg interessant en leuk dat het eens anders dan anders was. Helaas werd het hier en daar wat ongeloofwaardig en “erg toevallig”. Maar al met al heb ik zeer genoten van het boek.

   5) Mats, gedurende het verhaal leer je hem beter kennen en ga je hem beter begrijpen, dit vond ik erg boeiend.

   6) Ik denk dat je erg ver moet gaan wil je iemand zover krijgen dat hij een vliegtuig laat neerstorten. Toch gebeurt het soms, dus blijkbaar zijn mensen psychologisch heel ver te krijgen.

   Like

  • Het begin zorgde meteen voor de nodige spanning en ik werd meteen in het verhaal gezogen.
   De thema’s zijn origineel en knap gevonden hoe ze precies bij elkaar passen. Ook het thema over de melk leek er eerst helemaal los van te staan, maar de verbinding zat toch in de ex van Mats.
   Mats en Felicia. De eerste vanwege zijn dilemma en hoe hij ermee omging en de tweede door de actie die zij ondernam, ook ivm de bevalling van Nele.
   Ik denk dat iedereen te beïnvloeden is en zeker als het leven van je kind in gevaar is.

   Like

 2. Hoge verwachtingen omdat Fitzek altijd goede dosis spanning en psychologische onderbouw weet te creëren. Crisissituatie op het vliegtuig of toch niet want inderdaad die hand kan van alles betekenen. Benieuwd of hij zijn hoge niveau blijft halen dus ja wel kritisch.

  Like

 3. Vraag 1 en 2: Je hebt het boek in huis. Wat is je eerste indruk, van de cover? Wat verwacht je van het boek, nu je de achterzijde hebt gelezen? (graag direct onder mijn vraagstelling een reactie plaatsen, niet een nieuwe reactie aanmaken).

  Like

  • Ik vind de cover zeer toepasselijk en zou het zeker oppakken in de boekwinkel om daarna de flaptekst te gaan lezen en die spreekt zeer aan. Dit is niet mijn eerste Fitzek mijn vorige ervaringen met Fitzek waren zeer spannend en door hem ben ik andere duitse thrillers gaan lezen. Scandinavie heeft de naam voor thrillerschrijvers maar ik vind de duitsers ook heel erg goed schrijven dus ik hoop weer net zo omver geblazen te worden als met passagier 23.

   Like

  • De cover spreekt erg tot de verbeelding, de deur van een vliegtuig en een hand op het raam. Waarschijnlijk van iemand die heel graag het vliegtuig uit wil, het is tenslotte een thriller. Ik ben benieuwd. Na het lezen van de samenvatting verwacht ik een bloedstollend spannende filmisch geschreven thriller. Hoge verwachtingen van dit boek.

   Like

  • Mooie aantrekkelijke cover die uitnodigt om het boek ter hand te nemen. Ik stelde mij onmiddellijk de vragen: “Wat is daar godsnaam aan de hand?” en “Hangt diit vliegtuig al in de lucht?”
   Na het het lezen van de flaptekst verwacht ik een erg spannend boek met veel psychologische inslag.

   Like

  • Ik vind de cover erg aantrekkelijk een een beetje creepy, zoals je ook wel verwacht van een thriller. Ik verwacht gezien de tekst op de achterflap een erg spannend boek. Maar ook dat omdat het een boek van Fitzek is. De meeste boeken die ik van hem gelezen heb, zaten erg goed in elkaar en stonden bol van de spanning.

   Like

  • Ik vind de cover opvallend en pakkend. Vooral die hand die zichtbaar is bij het raam. Ik verwacht weer een typische Fitzek te mogen lezen. Korte hoofdstukken, snelle verhaallijn en een hoop spanning.

   Mijn verwachtingen liggen vrij hoog. Dus ik kijk uit naar dit boek.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.