Het oververhitte leesclubcafé 2


Welkom in het leesclubcafé rondom de feelgood-thriller Oververhit. Hier kan je je mening kwijt en de antwoorden op de gestelde vragen.

Lezen moet leuk zijn, laat je niet opjagen, maar lees gewoon relaxt in je eigen tempo. Het is geen verhitte wedstrijd. Het is hier al warm genoeg.
Streef er wel naar het boek binnen vier weken uit te hebben, het is geen dik boek dus dat moet lukken. Daarna zal het café langzaam zijn deuren sluiten en we zijn natuurlijk reuze benieuwd naar je antwoorden en je mening over dit debuut van Inge Spaan.

Plaats je antwoord direct onder de gestelde vraag hieronder in een reactie. open geen nieuwe reactie. Behalve als je zelf een vraag wil stellen over het boek aan de andere deelnemers van de leesclub, dat mag ook!

Inmiddels ben je als het goed is al in het boek begonnen. De volgende vragen zijn te beantwoorden nadat je een aantal hoofdstukken gelezen hebt. (Laten we zeggen na hoofdstuk 4).

Ik ben benieuwd naar je eerste indruk van het boek. Je mag op onderstaande vragen in één keer een antwoord geven. Je hoeft niet alle vragen specifiek te beantwoorden. De vragen zijn meer een hulpmiddel voor je antwoord.
Vraag 3 Wat vind je van de schrijfstijl?
Vraag 4 Kon je gemakkelijk in het verhaal komen?
Vraag 5 Voldoet het boek tot nu toe aan je verwachtingen? Valt het mee/tegen.
Vraag 6 Ben je geneigd het boek in 1x te verslinden of leg je het gemakkelijk weg?

13 reacties

 1. De schrijfstijl is eenvoudig en leest makkelijk weg. De hoofdstukken zijn kort en schrijven naar een punt toe en als op dat punt, dat spannende punt zit is het hoofdstuk uit. Het volgende hoofdstuk slaat een paar stappen over en is verder in de tijd. Er wordt dan teruggeblikt op de gebeurtenis dat spannende punt en wat erna gebeurde. Het gebeurde is dan al verleden tijd.

  Het boek had me al snel te pakken en omdat het lekker makkelijk leest zal het boek ook snel uit zijn verwacht ik. Ik was wel nieuwsgierig en daarom wil ik graag doorlezen. Het is meer de nieuwsgierigheid dan de spanning denk ik. Er zitten duidelijke clichés in van feelgood maar dan met spannende elementen. Precies wat ik verwachtte maar het is een meeslepend verhaal en dat is toch wel een bonus, ik heb me nog niet verveeld zoals ik vaak wel heb bij een feelgood.

  Like

 2. vraag 3 Wat vind je van de schrijfstijl? De schrijfstijl is makkelijk en heel goed en vlot te lezen en zeker doordat de hoofdstukken kort zijn.

  Vraag 4 Kon je gemakkelijk in het verhaal komen? Ja op zich wel en ik begrijp waar het om gaat…hoewel..je weet maar nooit..

  Vraag 5 Voldoet het boek tot nu toe aan je verwachtingen? Valt het mee/tegen. Het boek voldoet omdat ik zin heb om door te lezen, maar echt heel spannend vind ik het nog niet. Het gevoel van een feelgood of juist thriller dat moet nog komen.

  Vraag 6 Ben je geneigd het boek in 1x te verslinden of leg je het gemakkelijk weg? Kan het wel makkelijk weg leggen, maar juist door de vlotte schrijfstijl lees ik het snel, maar tot nu toe nee verslinden dat is teveel gevraagd.

  Like

 3. Vraag 3
  Schrijfstijl is heel vlot. Korte hoofdstukken met bovenaan de vermelding over welke persoon het gaat. Heel makkelijk te volgen. Voor mij heel vlot leesbaar.

  Vraag 4
  Vanaf de eerste pagina was ik al helemaal mee. Het verhaal spreekt me enorm aan. Je blijft verder lezen om te weten wat er gaat gebeuren. Dus ik zat makkelijk in het verhaal.

  Vraag 5
  Zoals hierboven al aangegeven, vind ik het een heel tof boek. Het verhaal valt me heel erg mee. Natuurlijk weet ik nog niet alles, maar wat er tot nu toe al is voorgevallen voldoet aan mijn verwachtingen.

  Vraag 6
  Ik heb spijtig genoeg niet de tijd om het in 1x uit te lezen. Het is tegen mijn zin dat ik het boek opzij moet leggen. Maar waarschijnlijk duurt het niet lang voor het ten einde is. Maar ik lees het zeker en vast met heel veel plezier.
  Heel tevreden dat ik me ingeschreven heb voor deze leesclub.

  Like

 4. Vraag 3 Wat vind je van de schrijfstijl?
  Vraag 4 Kon je gemakkelijk in het verhaal komen?
  Vraag 5 Voldoet het boek tot nu toe aan je verwachtingen? Valt het mee/tegen.
  Vraag 6 Ben je geneigd het boek in 1x te verslinden of leg je het gemakkelijk weg?

  Like

  • Ik vind de schrijfstijl vlot en prettig. De spanning is al snel voelbaar en de afwisseling van de personages en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het boek vraagt om te blijven doorlezen.
   Tot nu toe voldoet het boek aan mij verwachtingen al voelt het nog niet zozeer aan als een feelgoodthriller. Vooral feelgood mis ik nog, maar dat verwacht ik zeker nog te vinden in het boek.

   Spaan heeft tot nu toe een fijne opbouw van het verhaal en ik hoop dat ze deze weet door te borduren in het verhaal. Ik verwacht dat ik het boek voor het weekend zal uithebben. Ik ben benieuwd naar de verdere verloop.

   Like

     • Ik heb het boek ook uit. Mijn recensie ligt klaar maar ik bewaar deze nog even zodat iedereen eerst een eigen mening kan vormen. Ik heb de indruk dat de meningen niet heel erg uit elkaar zullen liggen.

      Like

     • Ik heb het boek ook uit. Het was spannend om te lezen, maar voor de rest had ik er wat meer van verwacht. Wat me opviel was dat als er iets spannends stond te gebeuren dat dan de naam van de persoon niet genoemd werd om de spanning nog verder op te voeren. Alleen deed ze dat erg vaak, zodat het trucje een beetje doorzichtig werd.

      Like

  • De schrijfstijl is gemakkelijk, het boek leest prettig en vlot.
   Ik vond het heel gemakkelijk om in het boek te komen, alleen in het begin werd er telkens een andere persoon ten tonele gevoerd en toen was het even wennen, maar dat was snel over.
   Het boek voldoet wel als thriller, maar de feelgoodelementen kan ik nog niet zo ontdekken. Er komen wel relaties in voor. De typering thriller alleen was voldoende geweest.
   Door de korte hoofdstukken leg je het boek wel gemakkelijk weg en als je het oppakt, zit je zo weer in het verhaal. Maar je vraagt je wel af, wie Jolijn nou zo stalkt en daarom wil je snel dooorleezen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.