Het oververhitte leesclubcafé


Welkom in het leesclubcafé rondom de feelgood-thriller Oververhit. Hier kan je je mening kwijt en de antwoorden op de gestelde vragen.

Lezen moet leuk zijn, laat je niet opjagen, maar lees gewoon relaxt in je eigen tempo. Het is geen verhitte wedstrijd. Het is hier al warm genoeg.
Streef er wel naar het boek binnen vier weken uit te hebben, het is geen dik boek dus dat moet lukken. Daarna zal het café langzaam zijn deuren sluiten en we zijn natuurlijk reuze benieuwd naar je antwoorden en je mening over dit debuut van Inge Spaan. 

Plaats je antwoord direct onder de gestelde vraag hieronder in een reactie. open geen nieuwe reactie. Behalve als je zelf een vraag wil stellen over het boek aan de andere deelnemers van de leesclub, dat mag ook!

Vraag 1 & 2: Als het goed is heb je inmiddels het boek in je bezit. Beantwoord onderstaande vragen voor je gaat lezen:
1.Wat verwacht je na het zien van de cover van dit boek?
2. Dit boek valt in een niet alledaagse genre feelgood-thriller, wat zijn je verwachtingen van dit genre?
(Vraag 1 en 2 mag je eventueel ook als 1 vraag beantwoorden).

13 reacties

 1. Ik heb het boek vandaag uitgelezen.
  Nog even terugkomend op vraag 2:
  De benaming feelgoodthriller vind ik misplaatst. In dit boek vindt zich vreemdgaan, bedreiging, stalking, vrijheidsberoving, fysiek geweld, poging tot moord veelvuldiger plaats dan de liefde en romantiek. De benaming thriller dekt de lading beter.

  Like

 2. De cover en de titel wekken bij mij een gevoel op dat het om romantiek en spanning gaat. Het woord ‘feelgood’ maakt dat ik hoop op een goed einde van het boek voor de hoofdpersoon. Het leest tot nu toe lekker weg met goed uitgewerkte karakters.

  Like

 3. Het boek is binnen. Een levensechte foto op de kaft van iemand die gemasseerd wordt. Het lijkt heel vredig en ontspannen, een dagje in een welnessresort maar toch straalt het ook iets onheilspellends uit. Er lijkt een soort filter over heen te zitten die de kleuren wat dempt en donkerder maakt.
  Het boek heeft het stempel feelgoodthriller een voor mij nieuwe categorie. Ik ben benieuwd of het een makkelijk te lezen spannend boek is met wat romantiek, redelijk voorspelbaar of dat het toch meer diepgang heeft.

  Like

  • Ik ben net zo benieuwd. Feelgood-thriller is voor mij ook nieuw. Ik verwacht ook wat romantiek, maar vooral spanning in het boek aan te treffen. Ik ben wel al begonnen in het boek en vind het vrij gemakkelijk leesbaar. Meer zeg ik (nog) niet.

   Like

 4. 1 Als ik de cover zie is mijn eerste reactie goh dat ziet er ontspannend uit. Maar als ik dan de gespierde armen van de man die dan voel ik gelijk de beklemming en de dreiging van onheilspellend kwaad. Ook de hotstones zien er voor mij uit alsof ze gebruikt gaan worden als marteltuig.
  2 Eerder nam ik deel aan de leesclub van Familiegeluk. Dat werd ook weggezet als een feelgoodthriller. Pas na het lezen kwamen wij er toen achter dat dit genre slecht gekozen was. Het verhaal was daarvoor te verdrietig tragisch en heftig om als feelgood thriller door te gaan. Eerste reactie hierop voor dit boek: als ik de achterflap lees dan slaat dat feelgood op de relatie die de hoofdpersoon heeft. En het thriller gedeelte op de onbekende die het op haar leven heeft voorzien. Misschien wijzigt mijn mening na het lezen van dit boek.

  Like

  • De benaming feelgood link ik automatisch met romans. Ik hou wel van een verhaal dat je een blij gevoel geeft na het sluiten van het boek. Ik vind de combinatie van feelgood en thriller gewaagd, ik weet niet zo goed wat ik mij daarbij voor moet stellen. We zullen het zien, of deze term past bij dit boek. Ik ben benieuwd naar jou mening (later) hierover.

   Like

 5. De cover doet mij denken aan een wellness dagje, met een ontspannende massage als afsluiter. Maar ik vrees dat er tijdens dit verhaal iets zal gebeuren, anders zou het geen thriller zijn. Doordat er ook “feelgood” op de cover staat verwacht ik toch ook wel een positieve noot in het verhaal te vinden. Dus mijn verwachtingen zijn een spannend verhaal met een mix van een beetje humor en goed opgebouwd plot om mij als lezer te blijven boeien tot het eind van het verhaal.

  Like

 6. De cover van het boek geeft mij juist een ander gevoel van massage en dat geeft meestal ontspanning en rust…maar gezien de hot stone massagestenen op de achterkant krijgt ze het er héél warm van! Verwacht van dit genre Spanning, maar dan wel met beetje romantiek.

  Like

  • Bij het zien van de cover denk ik aan verhitte scènes: massage met hot stones. Verder zal er ook de nodige spanning inzitten, want het is ook een thriller. Ik ben heel benieuwd. Ik heb eerder een boek gelezen van Marja Boomstra (Als het verleden toekomst wordt) en die zou ik ook in dat genre willen plaatsen.

   Like

   • De cover straalt ontspannenheid uit. Een relaxte massage door een man. Maar de rode schaduw op de blouse en blote lichaam maken mij wel nieuwsgierig. De cover oogt feelgood, maar als ik de achterflap lees dan proef ik toch spanning. Wat zal Jolijn te wachten staan?

    Ik verwacht een vlot lezend boek die mij tot het einde zal boeien. Wat als ik de titel mag afgaan zal het niet alleen oververhit zijn door de hot stones, maar ook door de feelgood en spanning.

    Like

    • Antoinette, met je eens de cover straalt ontspanning uit, maar het genre belooft het tegenovergestelde. Aparte combi en maakt nieuwsgierig. De titel kan inderdaad ook zowel op spanning, erotiek of alleen op de hotstones slaan. Het zal mij benieuwen.

     Like

  • Gerda als ik je reactie zo lees kan ik inmiddels wel alvast voorzichtig concluderen dat we allemaal een beetje hetzelfde verwachten van dit boek spanning en een beetje romantiek. Ik ga snel verder lezen. 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.