Ontferm u over ons is het debuut van de Rotterdamse auteur Aad Goedhart. Deze spannende thriller is het leesclubboek van november/december 2018.

Het verhaal:
Op een dag wordt de ervaren jeugdhulpverlener Frank Maes met de woede geconfronteerd van een voormalig cliënt. Op dat moment worden de schuldgevoelens van Frank weer opgerakeld: is binnen de kinderbescherming het middel uithuisplaatsing niet erger dan de kwaal? En zo ja, hoeveel kinderen heeft hij dan gedurende zijn carrière in het ongeluk gestort?

Als er slachtoffers vallen en Franks dochtertje verdwijnt, maakt de gefrustreerde politie-inspecteur Simoskie zijn opwachting en komt het leven van Frank onder hoge druk te staan. Hij moet alle zeilen bijzetten om zijn dochtertje te redden uit handen van een nietsontziende psychopaat, en het ergste is dat de hulp van inspecteur Simoskie anders uitpakt dan gedacht…

Over de auteur:
Aad Goedhart (1957) woont in Rotterdam. Hij heeft meer dan dertig jaar als jeugdhulpverlener/gezinsvoogd bij verschillende instanties gewerkt. Aan het eind van zijn carrière besloot hij zijn twijfels over het gebruik van (vervangend) gezag binnen de justitiële jeugdhulpverlening te gebruiken voor een boek. Al schrijvende evolueerde het boek tot een thriller waarin fictie en feiten elkaar (ongemakkelijk) dicht naderen. Ontferm u over ons is zijn debuut.

De recensenten van In de Boekenkast werden door Uitgeverij Palmslag uitgenodigd om in een gezellige groep deze bijzondere thrillerdebuut te lezen en te bespreken. Lees je mee? Heb je belangstelling in een gratis leesexemplaar in ruil voor je actieve deelname en een recensie? Laat dan hieronder een reactie achter en vertel kort waarom je mee zou willen doen. Wie weet nodigen we je dan wel uit. Onder alle aanmeldingen kiezen we rond eind oktober een aantal lezers.

Volgende »

  • Voor deze leesclub kan dat helaas niet meer, of je moet zelf een exemplaar in huis hebben dan ben je natuurlijk welkom je mening met ons te delen hier. Binnenkort komen er nieuwe acties online waarbij je geen Facebookaccount nodig zult hebben.

   Like

 1. Ik ben zeer benieuwd om het verhaal van Aad te ontdekken. Het feit dat hij een expert is in de thematiek van het boek maakt dat hij misschien zijn ervaringen in de vorm van een fictieverhaal kan vertellen. In Vlaanderen hebben recent genoeg vakmensen (o.a. politie) bewezen dat iemand uit het werkveld een goed verhaal kan schrijven dus ik ben zeer benieuwd of Aad in dit rijtje past

  Like

 2. Graag maak ik kans op dit boek. Lijkt me een reuze spannend boek met een thema echt van deze tijd. Lijkt me heerlijk on na een herfstwandeling met dit boek op de bank te kruipen

  Like

 3. Ja als geboren en getogen Rotterdamse en van het zelfde bouwjaar als de auteur kan ik deze kans niet laten liggen om dit thrillerdebuut te gaan lezen. Ik loot dus graag mee.

  Like

 4. Ben benieuwd naar Aad Goedhart als thrillerschrijver. Ik zou heel graag actief meedoen en dan mijn recensie willen geven! Vooral de titel klinkt al heel emotioneel en hartverscheurend..en zeker omdat het over kinderen gaat ..Ontferm u over ons.. Dat spreekt mij persoonlijk aan.

  Like

 5. Ik wil graag mee doen. Ik vind het altijd leuk om werk van debutanten te lezen en zo weer nieuwe auteurs te ontdekken. Recensies schrijven doe ik met plezier en met anderen van gedachten wisselen in een leesclub vind ik ook leuk.

  Like

 6. Leuk! Ik ben enigszins bekend met jeugdzorg en voogd vanuit mijn werk.

  Zal ik dit herkennen? Ik lees graag mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.