Kookboek voor geeks


Recensie Kookboek voor geeks door Sandra Hutchison:
Voor iedere culinaire avonturier.

Auteur Thibaud Villanova droomde er altijd al van om een chef-kok te worden. Echter in het dagelijkse leven kregen vooral fantasyboeken, games en films zijn volledige aandacht. Toch heeft hij inmiddels zijn passie voor eten weten te combineren met zijn fascinatie voor de fantasiewereld.

Kookboek voor geeks straalt de sfeer uit van de bekende fantasyboeken (denk daarbij onder andere aan Dracula, Game of Thrones en Harry Potter). De recepten zijn daar dan ook volledig op gebaseerd. Ben je altijd al benieuwd geweest hoe een rundvleesschotel tijdens een etentje bij Dracula eruit zou zien? Dan vind je in dit boek het antwoord.

Het boek is ingedeeld in diverse (boeken, games en film) genres. Zo ontdek je recepten die gebaseerd zijn op:
-Sciencefiction
Star Wars, Back to the Future en Doctor Who

– Fantasy
In de ban van de ring, Harry Potter

-Manga
Dragon Ball en One Piece

-Horror
Dracula en Ctulhu Mythos

-Comics
Superman, Thor en Hellboy

Je kunt een heel menu samenstellen rondom Star Wars of Dragon Ball, maar je kunt er ook een maffe mix van maken. Zo zou je menu er heel apart uit kunnen komen te zien:
Voorgerecht: Onthoofde pompoen (Harry Potter)
Hoofdgerecht: Hartige taart van Gersteman Boterbloem (In de ban van de ring)
Dessert: De besneeuwde planeet Hoth (Star Wars)

Het originele kookboek is van A tot Z tot in de kleinste details gedecoreerd, wat de fantasierijke sfeer ten goede komt. De begeleidende foto’s bij de recepten van het gewenste resultaat stralen eveneens deze sfeer uit. Wat vormgeving betreft, hebben de makers van dit boek dan ook echt overuren gemaakt.

De recepten zijn origineel en het resultaat oogt (en smaakt) zeer smaakvol en fantasierijk. Met een beetje inzet zijn alle recepten door eenieder te maken. Je hoeft daarvoor geen ervaren kok te zijn. De stap-voor-stapuitleg bij ieder recept is helder. De illustraties en de (tijdens het koken) overbodige teksten kunnen tijdens het bereiden van de gerechten wel wat afleiden. Het is dan ook raadzaam om het specifieke recept voor je de keuken induikt, eerst een keer goed door te lezen.

Kookboek voor geeks is het ideale boek voor een spetterend themafeest of in elk geval themadiner. Aanrader voor alle kookfans, feestbeesten en natuurlijk alle zogenaamde geeks.

★★★★★
Titel: Kookboek voor geeks | Leesfragment | Auteur: Thibaud Villanova | Uitgeverij Deltas | Categorie: culinair| Uitvoering: hardcover | 128 pagina’s | ISBN13: 9789044753721 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 06-05-2020 | Prijs: €24,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.