The Curry Guy


Recensie The Curry Guy: De Amerikaanse kookfanaat uit Californië; Dan Toombs, komt met een verrassen kookboek vol aangename recepten uit de Indiase keuken. Recepten die hij allemaal zelf heeft ontwikkeld. 15 jaar lang experimenteerde hij met Indiase gerechten en verbaasde zijn gezin toen hij aangaf een jaar lang dagelijks alleen nog maar Indiase gerechten op tafel te willen gaan zetten. Hij hield zijn woord en opende speciaal een Twitteraccount om zijn recepten met de rest van de wereld te kunnen delen. Wat volgde was het blog The Curry Guy, dat uitgroeide tot een geliefd blog van veel kookfans. Chefs van diverse Indiase restaurants waren, na dit succes, plots bereid om hem de kneepjes van het vak bij te brengen. Waardoor hij zijn persoonlijke recepten nog meer kon verfijnen.

In het handzame kookboek The Curry Guy neemt Dan Toombs je mee langs populaire bijgerechten, pittige Curry’s en veel meer recepten uit de Indiase keuken. Het boek heeft een compacter formaat dan de meeste kookboeken. De letters zijn dan ook hier en daar wat kleiner waardoor het wat moeizamer leest. Het kookboek staat echter barstensvol met interessante recepten. Na een pakkend voorwoord loodst het boek je door de belangrijkste Indiase basisrecepten. Dan Toombs onthult hiermee goed bewaarde geheimen combinaties. Voor de meeste recepten is hij uit gegaan van vier personen. Natuurlijk kun je zelf de hoeveelheden aanpassen, als je voor meer of minder personen gaat koken. Dan Toombs raad je daarnaast ook aan om vooral te experimenteren met de hoeveelheden, totdat jij je persoonlijke favoriete smaak hebt gevonden. Het zal dan ook wel even duren eer dat je de gerechten naar alle tevredenheid zelfstandig kunt bereiden. Laat dat je niet weerhouden.

The Curry Guy laat zich prima lenen om rustig aan te starten met een paar eenvoudige basisrecepten. Voor de benodigde ingrediënten zal je waarschijnlijk naast de plaatselijke supermarkt ook de toko moeten bezoeken. Eenmaal alles in huis kun je van start en maak je thuis aangename specerijmengsels (Masala’s) en kruidenpasta’s, maar ook sauzen, bouillons en pasta’s. Je kunt er ook voor kiezen om deze basisproducten kant en klaar in de supermarkt te kopen, maar dat is ongetwijfeld een stuk minder lekker. De basisproducten kun je daarna veelvuldig gebruiken bij de meetse recepten in het boek. Recepten met vlees en gevogelte bijvoorbeeld, deeghapjes, groentegerechten en Tandoori gerechten. Helaas staat niet bij ieder recept een foto van het gewenste resultaat, dat is gezien de grote hoeveelheid aan recepten ook niet mogelijk. Het boek zou dan onhandelbaar dik zijn geworden. Dan Toombs had dan ook met gemak drie kookboeken kunnen vullen met zijn Indiase recepten. Gelukkig heeft hij daar niet voor gekozen en trakteert hij de liefhebbers van de Indiase keuken met een fascinerend kookboek. Een mooi cadeau voor iedere thuis-kok.

★★★★
Titel: The Curry Guy
Inkijkexemplaar
Recept Gefrituurde garnalen
Auteur: Dan Toombs
Uitgeverij: Good Cook
Categorie: Culinair, kookboeken
Uitvoering: hardcover
Pagina’s: 160
ISBN13: 9789461431813
Verkrijgbaar vanaf: januari 2018
Recensent: Sandra Hutchison
Datum recensie: 13-02-2018
Prijs: €19,95
Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.