Hardcover fotoboek- Fotofabriek


Recensie hardcover fotoboek door Sandra Hutchison:
Foto’s uitzoeken, downloaden, indelen, opleuken en klaar

Nu een vakantie naar een verre bestemming er even niet in zit, is dit een mooi moment om terug te blikken naar de vakanties die achter ons liggen. Zo ging ik eindelijk met mijn oude vakantiefoto’s van 2019 aan de slag en maakte ik via Fotofabriek een compleet album van onze auto-rondreis langs de kuststrook van Kroatië.

Bij Fotofabriek hebben ze voor het maken van een album behoorlijk wat opties. Voor mijn album koos ik voor een hardcover op A4-formaat (staand).

Wanneer je online aan de slag wilt gaan bij Fotofabriek met het maken van een fotoalbum, heb je diverse opties. Je zou ervoor kunnen kiezen om offline te werken aan je album. Dit is volgens de mensen achter Fotofabriek de beste keus. Het downloaden kost wel wat tijd, maar dan heb je ook een flink aantal mogelijkheden om het album echt volledig naar je zin te maken.

Helaas ben ik niet de meest geduldige persoon en gunde ik mezelf niet de tijd om mij eerst goed in dit systeem te verdiepen. Uiteindelijk koos ik er dan ook voor om gewoon de online-editor te gebruiken. Dat was een verademing. Gemak dient de mens.

Voor mij was dit systeem echt een schot in de roos. Het downloaden van mijn vele vakantiekiekjes naar de website verliep vlot en het indelen van de foto’s verliep ook vrij soepel. En ook via deze online-variant heb je voldoende opties om je album een persoonlijk tintje mee te geven. Zo heb je een ruime keuze uit omlijstingen, achtergrondmogelijkheden en illustraties om je foto’s op te leuken. Natuurlijk is er ook ruimte voor een persoonlijke tekst hier en daar. Hou er wel rekening mee dat je omlijste foto’s niet te dicht op de rand zet, want dan kan het bij het afdrukken toch nog misgaan en dat zou zonde zijn van al je werk. En kom je er echt even niet uit, dan is er altijd nog de chatfunctie waarmee je de klantenservice om raad kunt vragen.

Eerder maakte ik al fotoalbums via een andere bekende aanbieder, maar ik moet zeggen dat Fotofabriek niet voor hen onderdoet met hun systeem, en mijn ervaring met de klantenservice was een verademing. Na een paar dagen passen en meten en het plaatsen van teksten was ik tevreden en was mijn album klaar. Voordat je daadwerkelijk tot een aankoop overgaat, kun je het kant-en-klare album eerst nog op je gemakje online doorbladeren, een aangename bijkomstigheid. Zo krijg je echt een goed beeld van het uiteindelijke resultaat. Bovendien kun je het online-album direct met je dierbaren delen, zodat ook zij van je album kunnen genieten.

Het echte album viel al na een aantal dagen in de brievenbus. Mijn kritische blik zag wel een paar schoonheidsfoutjes, maar dat neemt niet weg dat ik blij ben met het resultaat. De kwaliteit van het papier oogt goed en voelt stevig aan, waardoor je het album met een gerust hart regelmatig door kunt bladeren. De pagina’s blijven wel intact. De foto’s komen goed tot hun recht op het papier. Op de ene foto ogen de kleuren wel wat scherper dan op andere foto’s, maar dat zal vooral met de kwaliteit van mijn opnames te maken hebben gehad. De harde cover is echt een aanrader, op deze manier is je album een pronkstuk in je boekenkast.

Ik ben dan ook tevreden over dit fotoboek en de service van Fotofabriek. Voorlopig zal ik daar nog niet uitgekeken zijn. Naast fotoalbums hebben ze een ruim aanbod aan andere fotoproducten, waaronder agenda’s, kalenders en mondkapjes en je maakt er vlot een persoonlijk cadeauartikel. Leuk voor de komende feestdagen. Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar de Retroprints. Hiermee geef je foto’s een nostalgisch polaroid- effect. 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op de website van Fotofabriek. Hier vind je naast de aangeboden producten ook de nodige inspiratie. Dit dankzij de geplaatste ontwerpen van fotoliefhebbers die je voorgingen.
★★★★
Titel: Hardcover fotoboek-Fotofabriek | Link naar het online fotoboek  | Bedrijf: Fotofabriek | Categorie: lifestyle, fotografie | Uitvoering: A4 hardcover (21x30cm) | 24-200 pagina’s | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 15-11-2020 | Prijs vanaf: €22.99  | Fotoboek maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.