Saal Professional Line-fotoboek


Praag coverRecensie Saal Professional Line-fotoboek door Sandra Hutchison:  
★★★★★
Gun je foto’s alleen het beste. Presenteer je foto’s in stijl.

Nu we weer volop kunnen reizen, neemt ook het aantal te verwerken foto’s weer in een rap tempo toe. Toegegeven, dat is bij mij vaak een klusje dat ik voor mij uit schuif en helaas komt van uitstel vaak afstel. Gelukkig kreeg ik de kans om via Saal Digital een fotoalbum te maken. Dat kwam goed uit. We waren net terug van onze tweede bezoek aan de stad Praag. Ik kon dan ook met de trip nog vers in mijn geheugen direct aan de slag met het uitzoeken van mijn foto’s.

Het maken van een fotoalbum bij Saal is voor mij niet helemaal nieuw meer en dus begon ik met een gerust hart aan deze klus. Natuurlijk kostte het uitzoeken van de foto’s de nodige uurtjes, maar het maken van het album was dit keer eigenlijk zo gefikst.

Ik wil alvast beginnen met het feit dat ik Saal Digital aan iedereen aan zou willen raden. Hun website is er een om door een ringetje te halen. Alles klopt en wanneer je er even de tijd voor neemt, dan is het maken van een album vrij eenvoudig te doen. Naast luxueus ogende fotoalbums kun je er terecht voor veel meer fotoproducten, waaronder wanddecoratie en posters. De belofte, weet ik inmiddels, maken ze echt waar: ze leveren, zoals te lezen valt op de website, hoogwaardige fotoproducten in briljante kwaliteit. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een fotoalbum.
Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je de website opent en naar beneden scrolt, krijg je direct drie opties te zien, waarmee je met je persoonlijke fotoalbum (of ander fotoproduct) aan de slag kunt. Net als met iedere andere klus geldt ook hier: een goed begin is het halve werk. Neem dan ook even de tijd om uit te zoeken welk systeem voor jou het prettigst werkt.

De opties zijn:
1. Rechtstreeks via de webshop
2. Saal Design Software die je gratis kunt downloaden
3. Via de app (ideaal voor foto’s die je hebt gemaakt met je mobiel)

In mijn geval bleek eerder al dat het downloaden van de software de meest werkzame keuze is. Het lijkt op het eerste gezicht allemaal vrij lastig, maar als je er even goed voor gaat zitten, dan blijkt het systeem gemakkelijker dan je in eerste instantie misschien dacht. Na het openen van de download krijg je een keuzemenu in beeld, daar kies je het product dat je wilt gaan maken. Fijn aan de website van Saal is dat je nooit de kans hebt een aanbieding mis te lopen, omdat je bijvoorbeeld een kortingscode vergeet in te vullen. Dit verschijnt namelijk direct in beeld en wordt automatisch meegenomen tijdens het bestellen. Heerlijk wanneer een bedrijf op zo’n transparante manier te werk gaat!

Praag album2Ik koos voor een Professional Line fotoalbum (30 x 21). Een handgemaakt album met een lederlook afwerking en een cover van Acrylglas.
Voor dit album heb je wederom drie opties:
1. Een leeg document
2. One Minute fotoboek
3. AutoLayout (alle foto’s worden automatisch voor je gerangschikt).

Zelf hou ik graag de controle en een automatische indeling is dan ook niets voor mij. Op die manier ben je natuurlijk wel snel klaar, maar ik probeer toch altijd nog een klein beetje een logische volgorde aan te houden bij het rangschikken van mijn foto’s. Dus koos ik logischerwijs voor een One Minute fotoboek. Ik wilde een combinatie maken van beide bezoeken aan Praag en in plaats van de datumvolgorde aan te houden waarop de foto’s gemaakt waren, koos ik voor de verandering een keer voor een rangschikking per locatie. Daarna was het een kwestie van de juiste foto’s vanaf mijn pc downloaden en ze op de door mij gekozen plek in het album plaatsen. Wanneer je de website van Saal voor het eerst bezoekt, is het aan te raden om de Saal Digital-videotutorials even te bekijken. Hiermee helpt Saal je al aardig op weg. Ben je al gewend aan het maken van online albums, dan zul je dit waarschijnlijk niet nodig hebben.

Mijn album was dit keer vlotter klaar dan verwacht. Nu hield ik het ook simpel, het werd een album zonder tekst. Ik wil er wel even bij vermelden dat de prijs van dit album aan de hoge kant is, wanneer je het vergelijkt met andere fotoalbumaanbieders. Maar eigenlijk is dat geen eerlijke vergelijking, want (de naam zegt het eigenlijk al) het Professional Line fotoalbum van Saal oogt werkelijk heel professioneel.

Saal fotoalbum Praag

Het bestellen en de levering gingen vlot. Ik moest een aantal dagen geduld hebben, maar toen viel er toch een nieuw album op de deurmat. De cover viel mij in eerste instantie een beetje tegen, maar dat had niets met de kwaliteit van Saal te maken, maar alles met mijn keuze voor de (verkeerde) foto. Bij het openen van het album verscheen er als vanzelf een glimlach op mijn gezicht. De glansrijke foto’s prijken mooi in het album en geven een mooie indruk van onze twee stedentrips in Praag. Dit in combinatie met de acryl-glas cover en de fancy lederlookafwerking zorgt ervoor dat het album een rijke uitstraling krijgt. Natuurlijk vind ik de ene pagina mooier dan de andere, maar ik durf te zeggen dat ik erg tevreden ben met het album als geheel. Dankzij de Lay-flat binding kun je overigens zelf foto’s van de ene pagina naar de andere door laten lopen. Je foto’s worden er niet minder van, wat vaak bij andere soort fotoalbums wel het geval is.

Saal voorbeeld Praag 4Nu je begrijpt wel, ik ben meer dan gelukkig met de kwaliteit van mijn Saal Professional Line-fotoboek en de service van Saal. Ik durf mijn album aan iedereen die het wil te laten zien, sterker nog, ik pronk ermee. Iets wat ik normaal niet zo snel zou doen. Het gevraagde bedrag vind ik, gezien het eindresultaat, een eerlijke prijs. Wel besef ik dat je het je moet kunnen permitteren. Maar kun je dat, gun jezelf dan zo’n prachtalbum. Zeker wanneer je een portfolio nodig hebt als (startende) fotograaf, zou ik je Saal zeker aan willen raden. Dit album heeft een ereplek in huis gekregen en zal nog vaak bekeken worden.

Praag albumBen je op zoek naar een album voor een speciale gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een huwelijk, een jubileum, verre reis of geboorte, dan is het Saal Professional Line-fotoboek zeker het overwegen waard. Naast het album zijn er ook cadeau-boxen verkrijgbaar waar het waardevolle album netjes in bewaard kan worden. Maar je bent gewaarschuwd: eenmaal een album van deze hoge kwaliteit in huis en je wilt niet anders meer.
saal logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.