365 dingen om te doen met je kleinkind


365 dingen om te doen met je kleinkindDoeboek voor opa’s en oma’s

365 dingen om te doen met je kleinkind is een onuitputtelijke bron van inspiratie! Per dag van het jaar staat er een ideetje in dat je samen met je kleinkind kunt uitvoeren. Ideeën die aansluiten bij de verschillende seizoenen, dingen die je buiten kunt doen, voor elk weertype is er wel wat te vinden. Spelletjes voor binnen, heel veel knutselideetjes met goedkoop materiaal, de nodige recepten om samen met je kleinkind te maken. Zelfs oude bezigheden, zoals punniken, komen voorbij. Ook de speciale feestdagen worden niet vergeten. Houd op 1 april iemand voor de gek op een leuke manier, maak met Halloween toepasselijke hapjes en versieringen en ga zo maar door. Het is te veel om op te noemen.

Oma’s en opa’s zullen er genoeg inspiratie in vinden om op een ludieke en aangename manier bezig te gaan met hun kleinkinderen. En de kleinkinderen zullen altijd met plezier naar opa en oma gaan, omdat er daar sprake is van echte en spannende aandacht. Fijn is dat de natuur alle aandacht krijgt, van spullen verzamelen, een regenboog maken, wolken bestuderen, aandacht voor de verschillende dieren. Er zijn milieubewuste acties, hoe een moestuintje aan te leggen en welke vogels zijn er te spotten? Hoe zorg je ervoor dat de dieren in de winter niets tekortkomen?

365 dingen om te doen met je kleinkind is een origineel doeboek met ontelbare ideeën. En wat is er leuker dan samen met je kleinkind plezier te hebben en je allebei te vermaken? Het is dan altijd een feestje om bij opa en oma op bezoek te gaan, want telkens opnieuw zijn er leuke dingen om te doen. Alleen al de aandacht die je als kleinkind bij opa en oma krijgt, maakt het bezoek daar tot een feestje. Maar natuurlijk kunnen ouders ook hun voordeel doen met dit boek. Denk aan grappige, niet-alledaagse spelletjes voor een kinderfeestje of een activiteit voor een regenachtige dag.

De layout van het boek ziet er aantrekkelijk uit. In oranje- en blauwtinten wordt de tekst neergezet. En de grappige illustraties van Studio Daad (Marloes van Dijk) maken 365 dingen om te doen met je kleinkind tot een perfect doeboek dat door zijn diversiteit inspiratie geeft voor jaren.

Want, als er een jaar voorbij is, begin je gewoon weer bij 1 januari. Wedden dat veel kinderen zich lang niet alle activiteiten meer kunnen herinneren en waarschijnlijk heb je niet alle ideeën kunnen uitvoeren. Of je vraagt welke dingen ze het leukste vonden en die kun je dan eindeloos herhalen, zonder dat het vervelend of afgezaagd wordt. En voor leuke uitjes, zoals het bezoeken van een museum, een kasteel, een bowlingbaan zijn er genoeg suggesties te vinden! 365 dingen om te doen met je kleinkind is een aanrader voor alle opa’s en oma’s (je blijft er fit bij) die graag leuke dingen doen met hun kleinkinderen, maar ook ouders zullen veel plezier beleven aan dit boek boordevol ideeën.

Moon

★★★★★
365 dingenTitel: 365 dingen om te doen met je kleinkind | Auteur: Annemarie Bon | Uitgeverij Moon | Categorie: hobby & vrijetijd | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 304 pagina’s | ISBN13: 9789048860562 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 28-03-2022 | Prijs: €19,99 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.