Eerst knutselen, dan spelen!


Eerst knutselenHeeft je kind geen idee waarmee het zal gaan spelen? Geef ze dan dit leuke knutselboek boordevol spelletjes die ze eerst zelf gaan maken! Met wat basismateriaal zoals verf, papier en lijm en eenvoudig extra materiaal zoals ijsstokjes, papieren bordjes, wc-rolletjes of knopen kunnen de leukste spelletjes gemaakt worden. Wanneer de knutselwerkjes klaar zijn, begint pas echt de pret. Want nu kun je samen met je kind gaan spelen. Wie er ook mag winnen, jullie hebben vast plezier voor tien!

Zijn jouw kinderen ook zo dol op knutselen en spelletjes spelen? Mijn dochter (6) is er dol op. Ze kreeg dan ook gelijk zin om aan de slag te gaan. Het boek ziet er dan ook erg aantrekkelijk uit. Dit komt door alle kleurrijke foto’s. Deze laten zo veel leuke en vrolijke voorbeelden zien, die wil je wel gelijk gaan maken.

Er is veel keuze. Doordat het boek is verdeeld in 5 hoofdstukken kun je zelf kiezen wat je leuk vindt. Zo vind je dobbelspelletjes. Hierbij zijn bepaalde spelregels die voor iedereen gelden. Kinderen leren zo ook spelenderwijs tegen hun verlies te kunnen. Maar voor kinderen die dit nog erg moeilijk vinden, zijn er eenvoudigere legspelletjes.
Erg leuk en verrassend zijn de vrije schilderspelletjes. Deze zijn bedoeld om de fijne motoriek en creativiteit te ontwikkelen. Een van de spelletjes was het maken van een Harmonica-monster. Dit hebben wij met z’n drieën gedaan en we hebben echt heel veel gelachen! Wat een grappige monsters kwamen er tevoorschijn!

Ook staan er leuke beweeg- en werpspelletjes in. Handig, want na al dat geknutsel heb je natuurlijk ook weer zin gekregen om lekker te bewegen. Wij hebben vaak de koning gemaakt. Nou ja, bij ons werden het prinsessen. Maar dat maakt natuurlijk helemaal niet uit. Je kunt maken wat je zelf leuk vindt. Ik bewaar altijd de lege folierollen, omdat die lekker stevig zijn, ze blijven namelijk goed staan, wat weer handig is bij het ringwerpspel. Van papieren bordjes hebben we de ringen gemaakt. Het raakgooien was nog best moeilijk!

Spelletjes speel je vaak met elkaar, maar soms heb je daar gewoon even geen zin in of er is niemand in de buurt die zin of tijd heeft om met je mee te spelen. Voor deze momenten staan er leuke eenpersoonsspelletjes in het boek. Ik kan je verklappen dat deze spelletjes zo leuk zijn, dat andere kinderen snel zin hebben om met je mee te spelen!

Eerst knutselen, dan spelen! is samengesteld door Sabine Lohf. Ze heeft bijna alle spelletjes uit het boek zelf bedacht. Sommige zijn gebaseerd op spelletjes van vroeger. Maar doordat ze in een heel nieuw jasje zijn gestoken, zijn ze weer helemaal van deze tijd.

Ik ben erg enthousiast over dit boek. Het sluit helemaal aan bij mijn dochter. Ze is door het boek op veel nieuwe knutsel- en spelletjesideeën gekomen. Het is leuk om te zien hoe ze zelf een draai aan de voorbeelden gaf. Het boek is zeer geschikt voor kleuters, maar ik denk dat ook tieners nog met veel plezier met dit boek aan de slag kunnen. Zij kunnen de ideeën helemaal zelfstandig uitwerken.

Wat ik ook fijn aan het boek vind, is dat het niet ingewikkeld is. Zowel de uitleg van het knutselen als de spelregels zijn gemakkelijk te begrijpen.

Ook niet onbelangrijk is dat er met eenvoudig knutselmateriaal gewerkt wordt. Het meeste hadden wij in huis. De rest is gemakkelijk te koop in een supermarkt of hobbywinkel. Deze spullen zijn ook niet heel duur.

Wij hebben nu een paar dingen uit het boek gemaakt, maar ik weet zeker dat mijn dochter er nog vaker uit zal gaan knutselen en spelen. Wanneer we op vakantie gaan, neem ik altijd knutselspullen mee, en dit boek zal dit jaar niet ontbreken!

De Vier Windstreken

★★★★★
Eerst knutselenTitel: Eerst knutselen, dan spelen! | Auteur: Sabine Lohf | Oorspronkelijke titel: Komm, lass uns spielen! | Nederlandse tekst: Kittie Markus | Uitgeverij: De Vier Windstreken | Categorie: knutselboek | Verkrijgbaar als: paperback | 80 pagina’s met foto’s | ISBN13: 9789051168495 | Verkrijgbaar sinds: december 2021 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 3-3-2022 | Prijs paperback: €14,99 | Bestellen

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.