Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen


Leer jouw hond kennenVoor een gelukkig en gezond leven van je huisdier

Aleid Hillebrand en Eric Laarakker zijn beiden (holistisch) dierenarts in Bilthoven. Al eerder schreef Laarakker het boek Paardentypen dat net als Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen op hetzelfde principe gestoeld is, namelijk op de TCM, de Traditional Chinese Medicine. Samen hebben ze deze methode nu gebruikt om dit boek samen te stellen. Het resultaat is een interessant, zeer lezenswaardig en compleet boek om je kennis over deze drie diersoorten te verdiepen.

In hun boek beschrijven ze eerst de leer van de vijf elementen, hout, vuur, aarde, metaal en water. Alle kenmerken hiervan worden op een heldere en inzichtelijke manier met de lezer gedeeld. Hoe volledig deze leer is, blijkt ook uit de koppelingen van seizoenen, kleuren, smaken en energetische eigenschappen aan ieder element. Daarna worden deze eigenschappen verduidelijkt voor iedere diersoort afzonderlijk. Aan de hand van telkens één element worden zowel de karaktertypes als de -eigenschappen beschreven. Ook training, voeding en combinaties van mens en dier komen voorbij. Welk type mens past het best bij welk type dier? Al wordt er wel benadrukt, dat de klik met een bepaald dier altijd bepalend moet zijn.

Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen wordt verlevendigd met prachtige, sprekende en vertederende dierenfoto’s en duidelijke andere illustraties, alles in kleur weergegeven. Alleen al het doorbladeren van dit prachtige boek is een feestje! Achter in het boek wordt de kennis die in het boek beschreven wordt, nog even kort en bondig samengevat. Altijd handig om een een geheugensteuntje te hebben als je even snel weer een opfrissertje kunt gebruiken.

Het boek wordt afgesloten met handige vragenlijsten om te bepalen tot welk element een huisdier behoort. Deze lijsten zijn vooral van belang voor mensen die al een bepaald dier hebben en dat beter willen leren begrijpen, maar ook om de juiste aanpak en voeding erop af te stemmen.

Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen is een prettig leesbaar boek waarin de veelomvattende leer van de Vijf Elementen op een toegankelijke en begrijpelijke manier beschreven wordt, helemaal toegespitst op honden, katten en konijnen. Het rijk geïllustreerde boek oogt erg aantrekkelijk en verduidelijkt nog meer van de al zeer heldere tekst. Eigenlijk is dit een onmisbare handleiding voor dierenliefhebbers die al een huisdier hebben of er een aan willen schaffen, echt een aanrader!
Obelisk nieuw

★★★★★
Leer jouw hond kennenTitel: Leer jouw hond, kat of konijn kennen met de Vijf Elementen | Leesfragment | Auteur: Aleid Hillebrand & Eric Laarakker | Uitgeverij: Obelisk | Categorie: Huisdieren | Verkrijgbaar als: hardcover en paperback | 192 pagina’s | ISBN13: 9789493071599 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 (tweede druk) | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 19-09-2022 | Prijs: €34,99 en paperback €29,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.