Mijn Bullet Journal Ginkgo Biloba


Recensie Mijn Bullet Journal Ginkgo Biloba door Sandra Hutchison:
Voor de liefhebbers van Bullet Journals is dit wel een heel fijn exemplaar. Bullet Journal Ginkgo Biloba is extra dik en heeft een kaft met een wel heel luxueuze uitstraling. Deze donkergroene gladde kaft is bedrukt met goudkleurige Ginkgo Biloba (Japanse notenboom) bladeren. Het bruine kaftgedeelte dat je op de afbeelding ziet, is een losse omslag die je eventueel kunt verwijderen. In het boek vind je twee leeslinten, zodat je vlot je favoriete pagina en/of de pagina waar je bent gebleven, terug kunt vinden.

Bij het openslaan van dit mooie Journal stuit je direct op een uitneembaar boekje dat instructies bevat. Het is als het ware een spoedcursus met uitleg over wat een Bullet Journal nu eigenlijk is en wat zoal de mogelijkheden zijn van zo’n Journal. Hierin ontdek je ook een flink aantal illustratiemogelijkheden. Waaronder borders en dividers om zelf na te maken als je het Journal wilt decoreren. Het is echt een bron van inspiratie, zeker voor degene voor wie het werken met een Bullet Journal nieuw is.

Met een Bullet Journal kun je werkelijk alle kanten op. Het is de bedoeling dat je er jouw persoonlijke Journal van maakt. Enkele voorbeelden: gebruik het voor diverse lijstjes (verjaardagen, boekenlijstjes), als dagboek, notitieboek, logboek of reisverslagen. Alles is mogelijk. De lege pagina’s zijn gemaakt van papier dat wel tegen een stootje kan, de kwaliteit is hoog. Iedere pagina is voorzien van zogenaamde dots. Dankzij deze dots kun je vrij gemakkelijk lijntjes trekken, indelingen maken, grafieken of illustraties creëren.

Ben je van nature nogal chaotisch, dan is een Bullet Journal een fijn hulpmiddel om daar verandering in te brengen. Maar vooral voor wie graag gestructureerd te werk gaat, is een Bullet Journal een aanrader. Natuurlijk is een Journal ook ideaal voor iedere creatieveling onder ons. Leg er eens een op je nachtkastje om direct na het ontwaken je dromen in op te schrijven of om je voornemens in te noteren of schaf een Journal aan voor je gedichten of korte notities.

Ben je al enthousiast geworden? Hoewel ik persoonlijk helemaal weg ben van dit met Ginkgo Biloba bladeren gedecoreerde exemplaar ben ik me er ook bewust van dat smaken verschillen. Gelukkig heeft uitgeverij BBNC (Mus Creatief) heel veel verschillende Bullet Journals ontwikkeld. Zo is er voor iedere smaak wel een mooi Journal te vinden.

Hieronder enkele voorbeelden:

★★★★★
Titel: Mijn Bullet Journal Ginkgo Biloba | Leesfragment | BBNC Uitgevers – MUS Creatief | Categorie: Lifestyle, hobby | Uitvoering: Paperback | 240 pagina’s | ISBN13: 9789045324289 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 31-05-2019 | Prijs: €12,99 | Bestellen