naamloos (8)Het betoverend mooie Mula (oorsprong), over de achtergrond en het ontstaan van yoga. Het boek speelt in op de actuele belangstelling voor de herkomst, de filosofie en de verhalen achter deze levenswijsheid. Het boek is behalve voor iedere yogabeoefenaar, ook voor liefhebbers van sprookjes en legenden een absolute must have.

 

Harold Pereira maakte de prachtige, inspirerende foto’s van universele yogahoudingen uit verschillende stromingen in Mula. (Bron: Fontaine Uitgevers).

 

 

Yogadocent Marcel van de Vis Heil studeerde theologie, hier werd zijn interesse voor Yoga en het Hindoeïsme gewekt. Hij begon de hindoeverhalen te bestuderen. Deze prachtige verhalen deelt hij nu in het boek Mulan met jou. Naast deze oeroude vertellingen -in een nieuw jasje- zijn er schitterende, bijpassende foto’s geplaatst in het boek. Afbeeldingen van mensen in hun natuurlijke omgeving in diverse yogahoudingen.

De verzamelbundel Mula is een adembenemend mooi boek, wat wel uit passie geboren moet zijn. Het boek werd ongetwijfeld met veel zorg samengesteld, want het is een fijne combinatie geworden. Een mix van indrukwekkende fotografie, die werd verweven met oude traditionele Indiase mythen.

Als extraatje staat verder nog in Mulan een uitgebreide uitleg over de diverse yogastijlen en worden de yogahoudingen die eerder op de foto’s voorbij kwamen stap voor stap doorgenomen. Ook vind je nog een Mantra uitleg achter in het boek en een bijhorende woordenlijst.

Mulan is een must have voor iedere yogabeoefenaar, liefhebbers van mooie fotografie en geïnteresseerden in oude vertellingen.

Auteur: Marcel van de Vis Heil
Foto’s: Harold Pereira
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059565432
Categorie: Religie> Esoterie – Hobby > Vrijetijd > Sport > Fotografie
Formaat:22x268x221 mm
Gewicht: 1,08 kg.
Uitvoering: Hardcover
Prijs: €24,95
Pagina’s: 192
Verschijningsdatum: september 2014
Trefwoorden: Yoga, India, Hindoeïsme, Mythen
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 04-03-2015

Benieuwd? Bestel je exemplaar hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.