Hartenreis


HartenreisEen inspiratie-doeboek om jouw authentieke stem te vinden en te volgen

Linda Toonen is psycholoog en schrijfster. In haar loopbaan heeft ze twee keer ontslag genomen zonder dat ze wist wat verder te ondernemen. Hierop krijgt ze zeer uiteenlopende reacties vanuit haar omgeving. Ondanks alle opmerkingen besluit ze bij haar beslissing te blijven en ze ervaart duidelijk hoe deze keuzes voor meer geluk hebben gezorgd in haar leven. Het volgen van haar hart brengt lichtheid in haar leven.

Omdat ze als geen ander ervaren heeft welke beren je op deze weg tegen kunt komen, heeft ze besloten haar verhaal op te schrijven en dat aan te vullen met inspirerende interviews en handige tips om met de onzekerheden en angsten die er ongetwijfeld ontstaan, om te leren gaan. Zoals ze zelf zegt, is het een sprong in het diepe, waarvan je van tevoren niet weet waar je terecht zult komen. Maar door de stem van je hart te volgen zul je deze reis, misschien met hier en daar een omweggetje, kunnen volbrengen. Het is niet belangrijk de eindbestemming te kennen, maar wel om met de reis te starten.

Hartenreis is met recht een inspiratie-doeboek om jouw authentieke stem te vinden en te volgen. Om te beginnen deelt Lina Toonen haar eigen verhaal, de reacties van haar omgeving, de emoties die natuurlijk een grote rol spelen en de route die ze gekozen heeft en waarin ze in veel gevallen ook ondersteund wordt. Haar eigen verhaal vult ze aan met zes interviews met vrouwen die ook een levens veranderende keuze maakten in hun leven. Aan de hand daarvan heeft ze opdrachten en oefeningen ontwikkeld die de lezer uitnodigen te doen wat je het liefste wilt doen van binnen. Bovendien word je je op deze manier bewust van je diepste verlangens.

De lay-out van Hartenreis is prachtig. De gebruikte pasteltinten, voor soms hele bladzijden en soms voor verschillende kaders, doen prettig aan. De prachtige natuurfoto’s zijn uitstekend gekozen en passen perfect bij de reis die je wilt gaan afleggen in je leven. En of je nu een wereldreis wilt afleggen of een klein ommetje wilt maken, dit boek inspireert en helpt je om je doel te bereiken.

Het boek leest prettig, de oefeningen en vragen zijn stimulerend en de toepasselijke quotes inspireren je om mee te gaan op deze hartenreis en als beloning steeds meer je authentieke stem te vinden en te volgen. Hartenreis is een echte aanrader voor diegenen die op zoek zijn naar hun waarheid, maar daar nog wel even een steuntje in de rug bij kunnen gebruiken. Kortom, Hartenreis is een dikke, vette aanrader!

★★★★★
HartenreisTitel: Hartenreis | Leesfragment | Auteur: Linda Toonen | Uitgeverij Palmslag | Categorie: Mens en Maatschappij | Verkrijgbaar als paperback | 128 pagina’s | ISBN13: 9789493245464 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 29-09-2022 | Prijs: € 24,95 | Bestellen

palmslag-header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.