Sterrenbeelden


Recensie Sterrenbeelden door Sandra Hutchison:
Het verhaal van de Kosmos, verteld via de 88 sterpatronen aan de nachtelijke hemel.

Voor iedereen die maar een beetje geïnteresseerd is in het heelal, de sterrenbeelden en de planeten, is dit boek aan te raden. Een boek vol geschiedenis, mythologische wezens, spectaculaire foto’s en fascinerende sterrenkaarten.

Het boek Sterrenbeelden van wetenschapsjournalist Govert Schilling maakt dankzij zijn vormgeving een diepe indruk. De cover alleen al straalt iets magisch uit en als je het boek in zijn geheel bekijkt, dan verdient dit boek echt een plekje in iedere boekenkast of (als je die luxe hebt) op de koffietafel.

De stevige pagina’s hebben over het algemeen een zwarte achtergrond waardoor de getoonde kleurrijke glansfoto’s allemaal mooi tot hun recht komen.
Het boek start met een stukje algemene geschiedenis van de sterrenbeelden. Dit deel wordt (net als de rest van de onderwerpen in het boek) begeleid met prachtige afbeeldingen en foto’s. Govert Schilling vervolgt daarna met een exclusief deel Astronomie voor beginners. Een pakkend hoofdstuk waarmee je al direct een hoop informatie tot je krijgt.

In dit boek heeft de auteur een vrij geslaagde poging gedaan om alle ontdekkingen en gebeurtenissen te koppelen aan het sterrenbeeld waarin het zich afspeelde. Hiermee hoopt hij dat je na het lezen van dit boek met heel andere ogen naar de sterrenhemel gaat kijken.

Voor iedereen die nog niet zo veel weet over het heelal en de sterren (daar was ik er een van), is al de informatie in het boek misschien even slikken. Maar Govert Schilling schrijft met passie en gebruikt enkel moeilijke woorden of vaktermen waar het niet anders kan. Over het algemeen maakt hij gebruik van begrijpelijke gangbare taal, waardoor dit boek toegankelijk is voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in alles wat met de sterrenbeelden te maken heeft.

Sterrenbeelden is geen boek om even in één keer te lezen en daarna naast je neer te leggen. Het is een fijn naslagwerk en een bron van informatie. Educatief en toegankelijk voor een groot publiek. Ook voor wie al veel denkt te weten over sterrenbeelden is dit een aanwinst.

★★★★
Titel: Sterrenbeelden | Auteur: Govert Schilling | Uitgeverij: Fontaine Uitgevers | Categorie: Lifestyle, wetenschap en natuur | Uitvoering: hardcover | 240 pagina’s | ISBN13: 9789059569461 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 05-09-2019 | Prijs: €39,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.