Tuinieren doe je zo


tuinieren doe je zo 3dRecensie Tuinieren doe je zo door Sandra Hutchison:
Handboek voor beginners (en gevorderden). 

Heb je sinds kort een tuin, maar weet je echt niet waar je moet beginnen? Stop met piekeren, haal je handen uit je haar en trek die tuinhandschoenen maar aan. Met behulp van dit boek blijft het niet bij dromen van je eigen groene stekje.

Zoals de subtitel van het boek al doet vermoeden, is dit een ideaal boek voor beginnende tuinders. Na een uitgebreide inleiding vol nuttige tips nemen de makers van dit boek je mee door alle denkbare onderwerpen die met tuinieren te maken hebben. Voor je het weet, heb je zelf de meest groene vingers. Zo start het boek met zaken waar je rekening mee moet houden voordat je gaat beginnen. Zoals de ligging van je tuin, je persoonlijke wensen en de kwaliteit van de grond. Het blijft bij alle thema’s in het boek niet bij een eenvoudige opsomming, er wordt diep ingegaan op alle onderwerpen, zodat je ook werkelijk in de praktijk iets aan dit boek hebt.

Voor het boek zou je als startende tuinder echt eens ruim de tijd moeten nemen om het van begin tot eind door te lezen. De onderwerpen zijn in een vrij logische volgorde in het boek geplaatst. Met praktische stappen word je zo als beginner eenvoudig op weg geholpen. Eenmaal volledig gelezen is en blijft het boek een handig naslagwerk vol handzame tips en adviezen om je tuin tot bloei te laten komen.

“Je kunt beter klein beginnen dan het risico lopen veel geld uit te geven aan iets wat kan uitlopen op een ontmoedigende, kostbare teleurstelling”-Royal Horticultural Society

Tuinieren doe je zo is een rijke informatiebron vol inspiratie. Naast de uitgebreide leerzame teksten en opsommingen (van planten, bloemen, bloembollen en dergelijke) is het mooi vormgegeven boek ook voorzien van veel kleurige foto’s (van complete borders, close ups van bloemen) en begeleidende foto’s om de diverse onderwerpen in het boek te verduidelijken. Achter in het boek valt er nog een overzichtelijke jaarplanner voor de tuin te vinden, zodat je per maand in één klap kunt zien wat er op dat moment in de tuin moet gebeuren.

Er zijn al veel boeken over tuinieren op de markt te vinden, toch zijn er maar weinig boeken echt zo ingericht dat ze je van A to Z kunnen helpen om je eigen paradijsje te creëren. Wat dat betreft, is het boek Tuinieren doe je zo een uitkomst. In dit boek vind je een zee aan informatie, informatie die je echt kan helpen om van je tuin een plekje te maken dat bij jouw smaak en levensstijl past.

Good cook

★★★★★
Titel: Tuinieren doe je zo | Subtitel: handboek voor beginners (en gevorderden) |  Leesfragment | Auteur: Royal Horticultural Society | Uitgeverij: Good Cook | Categorie: Lifestyle, natuur & tuinieren | Uitvoering: hardcover | 352 pagina’s | ISBN13: 9789461432513 | Verkrijgbaar sinds: 17-03-2021| Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 05-04-2021 | Prijs: €30,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.