Van zomerdag tot winternacht


Van zomerdag tot winternachtRecensie Van zomerdag tot winternacht door Sandra Hutchison:
Verwonder je over alle pracht die de seizoenen te bieden hebben

Eerder bundelden wetenschapsjournalist Govert Schilling (1956) en meteoroloog Helga van Leur al hun kennis over de lucht in het indrukwekkend mooie boek Dag & Nacht. Nu komen ze met een tweede, minstens even imposant boek over het wel en wee rondom de seizoenen in Nederland.

Van zomerdag tot winternacht staat, net als de voorganger, vol met prachtige natuurfoto’s waar je naar kunt blijven kijken. Foto’s van onder andere een overweldigende sterrenhemel, planeten, wolkenpartijen en sfeerbeelden van de seizoenen.

Dit fotoboek ziet eruit om door een ringetje te halen. Op de harde cover prijkt al een fraaie foto, die uitnodigt om het boek direct door te willen bladeren. De kleurenfoto’s in het boek zijn afgedrukt op matglanzend papier en zijn van een goede kwaliteit.

Van zomerdag tot winternacht oogt als een luxueus fotoalbum. Ben je leergierig en wil je graag zoveel mogelijk te weten komen over alles wat met het wisselen van de seizoenen in Nederland te maken heeft, dan is dit boek zeker een aanrader. Het boek staat bovendien vol met interessante informatie. Je bent er dan ook wel even zoet mee. De inhoud nodigt je uit om het met regelmaat door te bladeren en er zo nu en dan een stuk uit te lezen. Omdat het boek per seizoen is ingedeeld, is het extra leuk om tijdens elk seizoen dat deel te lezen dat hierbij past.

De auteurs hebben zich een toegankelijke schrijfstijl eigen gemaakt. Er worden zo min mogelijk vaktermen gebruikt. Worden ze wel gebruikt, dan worden deze direct toegelicht. Leer van alles over de wolken, allergieën die in de lente weer om het hoekje komen kijken en planeten. Ze gaan dieper in op diverse natuurverschijnselen, zoals eb & vloed, de wind, Uv-straling en zeevonk. Daarnaast leer je meer over onderwerpen zoals stonehenge, vogelwolken en weerrecords.

Van zomerdag tot winternacht is een prachtig en compleet aanvoelend boek, geschreven door twee gedreven mensen die hun liefde voor natuurverschijnselen graag met je delen. Een fascinerend boek voor iedereen (jong en oud) die alles wil leren over de seizoenen.
Fontaine

★★★★★
Van zomerdag tot winternachtTitel: Van zomerdag tot winternacht | Auteurs: Helga van Leur en Govert Schilling | Fontaine Uitgevers | Categorie: Natuurboeken | Thema: seizoenen, weer en klimaat | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 192 pagina’s | ISBN13: 9789464041514 | Verkrijgbaar sinds: april 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 31-05-2022 | Prijs: €27,99 en e-book €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.