Leef hygge


Recensie Leef Hygge door Fany van Hemelen:
Leef Hygge is comfortfood voor je body, mind and soul.

In de Scandinavische landen is het donker en koud. Toch behoren ze tot de gelukkigste landen van de wereld. In Leef Hygge zijn de Denen aan het woord. Hygge lijkt de laatste tijd wel een toverwoord, maar de vertaling naar het Nederlands is niet zo eenvoudig.

Eerst wordt er in Leef Hygge verteld hoe je Hygge ervaart.

Hygge is niet iets dat je in de winkel kunt kopen, dus dit boek helpt je om je leven echt hyggelig (vol met Hygge) te maken – met creatief bezig zijn, bakken, het ervaren van de wonderen van de natuur, het genieten van dagelijkse rituelen en het optimaal genieten van de tijd die je doorbrengt met geliefden.
Ga in je meest comfortabele stoel zitten met een mok met iets warms en lekkers en geniet.

Wat is dit een inspirerend boek, met een fijn formaat om vast te pakken en met een heerlijke cover.
Wanneer ik het boek doorblader, ben ik onmiddellijk geïnspireerd door de gezellige sfeer uitademende afbeeldingen en de spreuken die tot de verbeelding spreken.

Het leven zelf is het mooiste sprookje-Hans Christian Andersen. (Citaat uit het boek).

Als je dus enkel kijkt, geniet je al van de mooie tips, tricks en ideeën. Toch is Leef Hygge meer dan dit omdat het me ook dingen doet doen. Dit sfeervolle kijk en doe-boek zet me aan tot actie. Nee, Hygge staat niet voor glitter en glamour, maar gaat eerder over ”back to basics”. Genieten van de schoonheid van het leven schuilt vaak in de eenvoudigste dingen. Schoonheid vind je zowel binnen als buiten en ook na de winterperiode leef je gewoon door op zijn “Hyggs”.

Voor mij is Hygge dus terugkeren naar de essentie van het leven.” Hyggelig” bezig zijn kan dus elke dag verschillend zijn. Vandaag was het voor mij lekker voor de open haard zitten met mijn knusse pyjama aan (fleecedekentje en leesboek: check!) en daarbij genieten van een heerlijke kop chocomelk. Hygge is dus ook zorgen voor jezelf en doen wat jij leuk vindt. Eventjes genieten van de rust en een momentje voor jezelf.

Naast de heerlijke me-time om te herbronnen gaat Hygge ook over gezellig samenzijn met je dierbaren en dit zonder dat alles perfect is of binnen een bepaalde tijd moet gebeuren. Leef “hyggelig” betekent ook dat genieten heel eenvoudig, creatief en goedkoop kan. Versier je huis met natuurlijke materialen, bak lekkere comfort food en geniet van de kleine dingen. Speel een gezelschapsspel, deel leuke herinneringen en maak verbinding met anderen. Ga naar buiten en geniet van de natuur of blijf lekker binnen en geniet van de gezelligheid.

Leef Hygge bestaat uit zes verschillende hoofdstukken:
1.Haal de Hygge sfeer in huis
Hier krijg je ideeën aangereikt om van je huis een knusse thuis te maken. Naast inspiratie voor knusse momenten zoals zachte kussens, verse bloemen in huis halen, krijg je ook praktische tips over kaarsen, hout, planten en nog heel wat meer.

2. Do it yourself: Maak zelf voorwerpen om de Hygge-sfeer te creëren.
Nu ontdek je leuke en eenvoudige creatieve dingen en sommige voorwerpen zoals de pompons zorgden zelfs voor pure nostalgie bij mij.

3. Versier je huis
Met weinig geld en vooral natuurlijke materialen verander je je huis in een plek waar je graag thuiskomt.

4. Lekkere recepten voor een gezellige avond thuis.
Comfort food om jezelf of je geliefden te verwennen. De zelfgemaakte “glühwein”, popcorn, vruchtencrumble en andere heerlijkheden ga ik zeker proberen.

5. Buitenactiviteiten
Ontdek Hygge buiten je huis en ga op stap in de mooie natuur.

6. Simpele dingen
Geniet van de kleine dingen zoals een lekker bad, een fijn spel of een happy film.

Hyggelig leven doe ik, net zoals anderen in België of andere landen soms ook wel, maar na dit boekje ben ik helemaal geïnspireerd om meer volgens Hygge te gaan leven. Gewoon beleven, genieten en dankbaar zijn voor de mooie dingen in het leven. Ik probeer het wel, maar soms vergeet ik het door de ratrace. Leef Hygge laat in een prachtige vorm zien hoe wij net, zoals de Denen, aandacht kunnen krijgen voor het leven zelf!

★★★★
Titel: Leef Hygge | Leesfragment | Auteur: Jonny Jackson, Elias Larsen | BBNC Uitgevers | Categorie: Lifestyle, wonen | Uitvoering: paperback | 140 pagina’s | ISBN13: 9789045322636 | Verkrijgbaar sinds:| Recensent: Fany van Hemelen | Datum recensie: 2-12-2018 | Prijs: €12,50 | Bestellen