Je zal geen kwaad doen


Recensie Je zal geen kwaad doen door Inge Otter:
Aurora , inspecteur in een drukke Italiaanse stad, staat even op non-actief na een incident in een onderzoek waar ze zelf bij betrokken was. Nu ze geopereerd is en bijna volledig hersteld, is het wel duidelijk dat ze niet meer terug kan keren in haar stad, op haar plek. Ze wordt overgeplaatst naar een landelijke streek in een dorpje waar op het eerste gezicht weinig te beleven valt. Totdat er zich een gruwelijke moord aandient, die al haar nekharen recht overeind doet staan. Haar voelsprieten zijn weer aan en er wordt een groot beroep gedaan op haar zo vertrouwde intuïtie. Maar kan ze nog wel van haar intuïtie op aan?

Ik lees het e-book, dus er is geen sprake van hoe ligt het in de hand en wat vindt men van het formaat. Maar als ik naar de afbeelding op de voorzijde kijk, valt me op dat het direct trilling en spanning oproept. Angstige ogen staren mij aan, wat zal dat gaan worden?

In het begin van het verhaal is het altijd even inkomen. Historische gebeurtenissen worden afgewisseld met gebeurtenissen in het verleden en alhoewel beide zeer boeiend zijn, moet je wel even doorzetten om in het verhaal te komen. Dan komt het al gauw tot actie en dan is rustig onberoerd lezen er niet meer bij. Scènes worden levendig neergezet en de gruwel spat van het papier. Het verhaal zit aanvankelijk vrij ingewikkeld in elkaar om later tot een puzzel ineen te vallen. Maar zeker in het begin dus weet je als lezer nog niet direct welke kant het op gaat en dat geheel zet je tot nadenken. Het wordt dan ook erg spannend gemaakt, als er zich steeds meer en meer mysterieuze gebeurtenissen aandienen.
Als lezer word je op die manier het verhaal ingetrokken en wil je hoe dan ook weten hoe het afloopt. Allerlei elementen zitten erin verwerkt. Actie, hoogstaand politiewerk, gruwel, romantiek en een goed doordachte psychologische lading, wat tot nadenken dwingt.

De schrijfwijze is prettig en vloeiend. Voordat je het weet, ben je weer een hoofdstuk verder en ik kan dan ook stellig zeggen dat na een stug begin waar je even doorheen moet, dit boek zich ontwikkelt tot een ware pageturner.

4 sterren omdat het echt een complex spannend verhaal is dat niet bepaald doorsnee is.

★★★★
Titel: Je zal geen kwaad doen | Leesfragment | Auteur: Barbara Baraldi | Xander Uitgevers | Categorie: Thrillers, detective | Uitvoering: paperback of E-book| 448 pagina’s | ISBN13: 9789401608756 | Verkrijgbaar sinds: mei 2018 |Recensent: Inge Otter | Datum recensie: 18-06-2019 | Prijs: €21,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.