Een hoogst verleidelijk man


Recensie Een hoogst verleidelijk man door Pierre Peeters:
Opmars en val van een politicus!

Thomas Breens viert samen met zijn vriendin Kristien zijn drieënvijftigste verjaardag in hun lievelingsrestaurant De Reddende Engel in Antwerpen. Tijdens het dessert vervoegt zijn oude vriend David Maes zich bij hen. De avond is nog jong en ze besluiten een afzakkertje te nemen in café Den Bengel.

In het café rijst het plan om samen een boek te schrijven, eventueel uit te breiden naar een tv-show, met als titel ‘Fucking Around’ naar analogie van het boek ‘One on One’ van Craig Brown, dat hij zowel van zijn vriendin als van zijn vriend cadeau kreeg.
Tijdens hun filosoferen horen ze op de radio hoe Kathy Ongena, presentatrice van het populaire avondprogramma op radio 2 ‘De Blauwe maan’ in huilen uitbarst.

Kathy Ongena en Thomas Breens hadden ooit een kortstondige relatie, net zoals David Maes trouwens. Dit maakt hen tot ‘buikzwagers’.
Op dit ogenblik is Kathy de geheime minnares van een vooraanstaand Antwerpenaar.
Wanneer Kathy de volgende dag niet meer opdaagt in de radiostudio, besluiten Thomas, Kristien en David Maes een zoektocht naar haar te starten en uit te vlooien wat er aan de hand is.

David en Thomas komen terecht op een verkiezingsmeeting van de nieuwe partij ‘Open Oren’ van Filip Dombergen, oprichter en directeur van het reclame- en brandingbureau Renommee. Daar verneemt Thomas dat Kathy zijn vriend David inruilde voor Filip.
Tijdens de verkiezingsshow laat Michel Appeltans, een oude vriend van Dombergen en uitbater van het ooit beruchte Ciné Monty, zich opmerken. Hij zal later dood worden teruggevonden met een sjaal van ‘Open Oren’ om zijn hals geknoopt.

Hun zoektocht leidt hen ten slotte van Antwerpen naar Oostende en van daaruit gaat het naar Nice aan de Côte d’Azur, naar Saint-Paul-de-Vence en terug naar Antwerpen.
Tijdens hun opzoekingen komen zij in contact met gewetenloze moordenaars, met corrupte politici en met de kunstscene.
Langzaam maar zeker komt de waarheid naar boven, waarbij een serie oude polaroidfoto’s een belangrijke rol opeisen.

Een hoogst verleidelijk man, is het tiende boek van Paul Jacobs met Thomas Breens in de hoofdrol.
Opnieuw weet Paul Jacobs zijn lezers te boeien van begin tot einde.
Zijn beeldspraak, zijn humor, zijn taalvaardigheid maken dat dit boek erg vlot leest.
De verschillende verhaallijnen boeien en de interactie tussen de personages maakt het boek interessant.
De plot is gestaag opgebouwd en vond ik op zijn minst verrassend.

Dit boek is meer dan een misdaadverhaal, het is een boek waarin een misdaad wordt gepleegd, maar bovenal zijn vriendschap en vertrouwen de rode draad in dit verhaal.

Het is ook een boek over politiek, waar je als lezer meer verneemt over hoe een politicus wordt geleefd en over de valkuilen die op zijn weg liggen.
Om zijn vlotte pen, zijn taalspitsvondigheden, de actuele onderwerpen, zijn creativiteit … is deze Paul Jacobs een aanrader.

Graag honoreer ik dit boek met 4 sterren.

★★★★
Titel: Een hoogst verleidelijk man | Leesfragment | Auteur: Paul Jacobs | Uitgeverij Houtekiet | Categorie: crimezone, misdaad | Uitvoering: paperback of E-book | pagina’s | ISBN13: 9789089247261 | Verkrijgbaar sinds: 22-01-2019 | Recensent: Pierre Peeters | Datum recensie: 01-06-2019 | Prijs max.: €21,99 | Bestellen