De jacht


Recensie De jacht door Lore van Dun:
De jacht is het nieuwste vertaalde boek van Elle Kennedy. Uitgeverij Volt vertaalde al eerder haar eerste reeks Off-Campus. Toen ik hoorde dat ze begonnen aan de Briar U reeks, had ik meteen zin om deze te lezen!

In De jacht maken we kennis met Summer. Summer wordt meteen neergezet als een vrouw met een stevige reputatie. Ze is van haar vorige universiteit gegooid door brandstichting. Omdat ze hierdoor geen verblijfplaats vindt aan haar nieuwe universiteit, besluit haar broer haar te helpen. Er is een kamer vrij in het huis van een paar van zijn vrienden. Zo wordt Summer de nieuwe huisgenote van Hollis, Fitz en Hunter.

Het tweede belangrijke personage in dit verhaal is Fitz. Fitz heeft al jaren een oogje op Summer. Het enige probleem is dat Summer het kleine zusje is van een van zijn beste vrienden. Een absolute no-go dus. Als ze dan bij hem komt wonen en zijn Hunter ook een oogje op haar heeft, wordt het wel heel lastig.

We hebben een wisselend perspectief tussen Summer en Fitz. Door het wisselend perspectief leer je beide personages heel goed kennen. Je weet waarom ze bepaalde handelingen doen en je weet ook wat ze denken. Hierdoor krijg je heel vaak gebeurtenissen van twee kanten waardoor er meer diepgang en begrip is als lezer.

De omgeving is een Amerikaanse universiteit. Dit is een vrij typische omgeving in een Amerikaanse New Adult. Bij Elle Kennedy is de omgeving meestal iets origineler, want het is niet american football dat belangrijk is, maar ijshockey.

De vlotte schrijfstijl van Elle Kennedy zorgt ervoor dat je zo door het verhaal heengaat. Ze gebruikt veel spreektaal en heeft een hele herkenbare schrijfstijl. Elk personage heeft een eigen karakter dat heel mooi weergegeven wordt op papier.

De jacht is een absolute aanrader voor de Elle Kennedy fans! Het is een geweldig eerste boek van de spin-off, maar ook voor nieuwe lezers is dit boek een echte aanrader. De jacht krijgt van mij vier sterren.

★★★★
Titel: De jacht | Serie: Brair U-deel 1 | Auteur: Elle Kennedy | Uitgeverij Volt | Categorie: New Adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book| 384 pagina’s | ISBN13: 9789021419152 | Verkrijgbaar sinds: 9 april 2020 | Recensent: Lore van Dun | Datum recensie: 19-06-2020 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.