De kerstborrel


Recensie De kerstborrel door Sheila Vermeulen:
Een onenightstand overhouden aan de kerstborrel is geen optie.

Vol ongeloof kijkt Ella naar de jurk die haar vriendin Jasmine voor haar heeft uitgezocht. Hiermee kan ze toch niet naar de kerstborrel van haar werk? Volgens Jasmine was het alternatief nog erger. Maar wat kan er nou erger zijn dan een kort, niets verhullend kerstvrouwenjurkje?

“Jurk? De veel te korte kerstvrouwenoutfit was met geen mogelijkheid een jurk te noemen. Eerder een sexy kostuum voor een achttienplusvoorstelling.”-Hannah Hill

Terwijl Jasmine de borrel aangrijpt om een nieuwe scharrel op te duikelen, moet Ella daar niet aan denken. Haar onenightstand van vorig jaar had alleen maar voor veel gedoe gezorgd. Als ze een paar koele ogen op zich voelt branden, probeert ze dit dan ook van zich af te schudden. Maar de eigenaar van die ogen is onweerstaanbaar.

Ondanks dat er toch meer gevoelens vrijkomen dan Ella had verwacht, houdt ze zich aan de afspraak. Alleen wist ze toen nog niet, wat ze nu wel weet.

De kerstborrel van Hannah Hill is een new adult kerstnovelle, waarin volop ruimte is gereserveerd voor de erotische kant van het verhaal.

In deze tijd, waarin de kerst een beetje karig gevierd moet worden, zijn er gelukkig een hoop romantische kerstverhalen beschikbaar om toch een beetje extra kerstsfeer mee op te roepen. Het verhaal van Hannah Hill doet precies dat. Heel even waan je je op de jaarlijkse kerstborrel, in net de verkeerde outfit.

Een van de leuke dingen aan het personage van Ella is dat ze, ondanks dat ze zich best wat ongemakkelijk voelt, niet extreem onzeker wordt. Ze komt eigenlijk best zelfverzekerd over, maar verliest daarbij niet al haar kwetsbaarheid. En vooral op de momenten dat ze er per ongeluk van alles uitflapt, is ze ook nog eens erg grappig.

De kerstborrel is een novelle, waardoor je vooraf weet dat er waarschijnlijk geen ruimte is voor een enorm uitgediept verhaal. Toch weet Hannah Hill niet alleen meerdere kanten van Ella te belichten, ze maakt ook ruimte voor verschillend geladen scènes. De kleine scènes met haar vriendin zijn lief en grappig, de scènes met haar baas soms wat ongemakkelijk en de scènes met de sexy vreemdeling zijn ronduit broeierig.

De kerstborrel van Hannah Hill is, door al het voorgaande, een heerlijke kerstnovelle voor de new adult liefhebber die gewoon even zin heeft in liefde en kerst. Ik geef deze novelle 4 sterren.

★★★★
Titel: De kerstborrel | Auteur: Hannah Hill | Uitgeverij: SVM Publishing | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 66 pagina’s | ISBN13: 9789493030992 | Verkrijgbaar sinds: december 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-12-2020 | Prijs: €9,50 en e-book €3,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.