Verwoestende duisternis


Recensie Verwoestende duisternis door Sheila Vermeulen:
Tegen wil en dank.

Bij de eerste ontmoeting met Mason kon Lauren niet vermoeden welke impact dit op haar latere leven zou hebben. Op haar zestiende maken ze kort kennis met elkaar tijdens een klassiek concert van haar ouders en broer. Een ontmoeting die bij Lauren zowel aantrekkingskracht als angst oproept.

“Hij had een geheimzinnige kant. Duister en onvoorspelbaar. Ik wist niet of ik me op mijn knieën moest laten vallen of moest gillen van angst. Behoedzaam bleef ik hem aankijken.”-Hannah Hill

Twee jaar later weet Lauren dat vooral die angst meer dan terecht was. Want de ontmoeting die dan volgt, is niet alleen onvrijwillig maar ook angstaanjagend. Mason is nog even aantrekkelijk, maar de manier waarop hij Lauren de zijne maakt, kan verwoestende gevolgen hebben.

Lauren ervaart gevoelens die ze niet kan, en wil, begrijpen. Uit iets wat zo fout begint, kan toch nooit iets goeds ontstaan?

Verwoestende duisternis van Hannah Hill is het eerste deel van de vierdelige dark romance serie, Duisternis.

Hannah Hill, die je misschien al kent van onder andere de Verbonden met elkaar serie, trekt je onmiddellijk het verhaal van Lauren en Mason in. De eerste ontmoeting bevat direct een geladen spanning en hoe verder je in het verhaal komt, hoe groter die wordt. Op het puntje van je stoel probeer je de wereld van Mason te begrijpen. Maar die wordt nog redelijk vaag gehouden, waardoor het spanningsveld alleen maar groter wordt.

Lauren gebruikt regelmatig de term verontrustend en dat is het verhaal eigenlijk ook wel. Er is sprake van ontvoering en misbruik waardoor de (seksuele) relatie tussen Lauren en Mason behoorlijk heftig en gecompliceerd is. Alhoewel het dus precies is wat je bij het dark romance genre zou kunnen verwachten, zal niet iedereen zich prettig voelen bij een dergelijk verhaal.

Het personage van Lauren is vrij onschuldig. Haar opvoeding was zowel beschermd als beschut. Dat wil echter niet zeggen dat ze zwak is. Haar wilskracht is sterk, ze weet hoe ze voor zichzelf op moet komen en ze kan zichzelf verdedigen. Door haar in een situatie te plaatsen, die haar op bepaalde punten alsnog weerloos maakt, heeft Hannah Hill de wanhoop van Lauren extra impact gegeven.

Zowel in hun ongelijke relatie als daarbuiten is Mason een indrukwekkend personage, maar niet bepaald een fijne man. Het is de verdienste van de auteur, dat je hem toch graag anders zou willen zien. Ze heeft blijkbaar iets in het verhaal weten te leggen, waardoor je iets wilt vinden dat maakt dat je een ander beeld van Mason krijgt.

Met Verwoestende duisternis heeft Hannah Hill een veelbelovende, maar ook pittige, start gemaakt met een serie waarin nog veel te ontdekken valt. Dit eerste deel krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: Verwoestende duisternis | Serie: Duisternis – deel 1 | Auteur: Hannah Hill | SVM Publishing | Categorie: new adult boeken -dark romance | Verkrijgbaar als paperback en e-book | e-book 223 pagina’s | ISBN13: 9789493030763 | Verkrijgbaar sinds: september 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 10-01-2021 | Prijs: €18,50 en e-book €5,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.