Epische erotiek


Recensie Epische erotiek door Sheila Vermeulen:
Grote en genadeloze liefde!

Eens per jaar, als de kou in Nederland haar zieke lijf te veel heeft belast en ze steeds minder kan, gaat Liselot naar Lesbos, de plek waar ze kan herstellen en tot rust kan komen. Daar ontmoet ze Kaan, de man die haar direct in het hart raakt, haar verovert en haar seksueel bevrijdt.

“Ik liep op ze af en ik viel al op zijn rug. Verdomd. Ja serieus, zo verschrikkelijk was het. Ik was een hopeloos verliefd en kwijlend tienermeisje vanaf de eerste seconde.”-Pippa Pinuppins

Hun liefde brandt hevig en zowel Liselot als Kaan staat in vuur en vlam. En dan, net als ze zich in de hemel waant, slaan de demonen uit haar verleden genadeloos toe. Er zit voor Liselot niets anders meer op dan deze demonen recht aan te kijken en te bevechten. Terwijl zij haar muren afbreekt, lijken die van Kaan juist verder opgetrokken te worden.

Zullen de vurig brandende liefde en lust alles op hun weg verschroeien, als de eerste scheurtjes ontstaan in de relatie van Liselot en Kaan?

Epische erotiek (De seksuele schreeuw van de vrouw) van Pippa Pinuppins vertelt, op haast lyrische wijze, over de impact van een zeer hartstochtelijke liefdesrelatie op het leven van Liselot.

Anders dan de titel doet vermoeden gaat dit boek niet alleen over seks. Begrijp me niet verkeerd, seks vormt een zeer groot onderdeel van het verhaal, maar er is meer. Er komen ook veel andere, vaak heftige, onderwerpen voorbij. Pippa Pinuppins vertelt vrijelijk over de geestelijke en lichamelijke gezondheid van Liselot, over de verwerking van haar verleden, over de vluchtelingenproblematiek en over een alles verterende liefde.

Omdat Pippa Pinuppins aangeeft dat Epische Erotiek gebaseerd is op haar leven, vloeiden Liselot en Pippa tijdens het lezen, in mijn gedachten, samen tot één persoon. Tot de vrouw op de cover van het boek, die haar grote liefde beleeft en onder andere daardoor verandert in een vrouw die ze deels wel en deels niet wil zijn. Ze wil de gelukkige, onafhankelijke en bevrijde vrouw zijn. Niet de afhankelijke vrouw die geteisterd wordt door haar ziekte en haar verleden.

De vertelwijze van Pippa Pinuppins is adembenemend in de meest letterlijke zin van het woord. Ik kreeg het soms bijna benauwd van de manier waarop de woorden met een enorme snelheid door het boek heen buitelden. Iets wat je misschien zelf ook zult ervaren als je het boek leest. Wat dit precies over het boek zegt, kan ik niet exact benoemen, behalve met het feit dat het daardoor nog lang in mijn gedachten zal ronddwalen.

Epische erotiek is een emotioneel en passioneel geladen verhaal, dat in een lawine van woorden en gevoelens aan de lezer wordt opgediend. Dit verhaal van Pippa Pinuppins krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: Epische erotiek | Subtitel: De seksuele schreeuw van de vrouw | Auteur: Pippa Pinuppins | Uitgeverij: Paris Books | Categorie: Erotische roman, new-adult  | Verkrijgbaar als paperback | 341 pagina’s | ISBN13: 9789492883988 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 29-01-2021 | Prijs: €25.49 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.