Forbidden Royals 1 – De zilveren kroon


De zilveren kroonRecensie Forbidden Royals 1 – De zilveren kroon door Sheila Vermeulen:
Is dit wel een kroon die ze wil dragen?

Emilia’s normale studentenleven staat op zijn kop als de koninklijke familie van Constantië omkomt en haar vader tot koning zal worden gekroond. Ineens wordt ze kroonprinses en moet ze komen opdraven bij de man die haar nooit wilde leren kennen.

Het leven in het paleis staat bol van intriges, spelletjes en machtswellust, en lijkt in niets op het sprookje dat je misschien zou verwachten. Emilia’s stiefmoeder probeert haar klein te krijgen en haar stiefbroer Carter is onuitstaanbaar.

“Hemel, hij zou net zo goed een bordje omhoog kunnen houden met het opschrift: Laat alle hoop varen, wie hier binnen gaat. Dat zou niet meer dan eerlijk zijn als waarschuwing voor de arme zielen die hun hart, en eierstokken, niet willen verliezen in zijn bijzijn.” – Julie Johnson

Hoe moet Emilia zich ooit thuis voelen op een plek waar ze niet hoort en waar Carter emoties bij haar oproept die ze niet wil voelen.

De zilveren kroon van Julie Johnson is het zinderende begin van het new adult sprookje Forbidden Royals.

Julie Johnson bindt je vrijwel direct aan haar verhaal door de manier waarop ze Emilia laat ontdekken dat haar vader de nieuwe koning zal worden. De pijn van de ontbrekende band met haar vader, en de manier waarop Emilia een leven in wordt getrokken waar ze niet in wil zitten, zorgen ook gelijk dat je sympathie voelt voor de hoofdpersoon van dit steamy sprookje.

De zilveren kroon neemt je mee naar een wereld waarin veel mensen alles doen voor macht. De auteur heeft een paar heerlijke personages gecreëerd die het Emilia niet al te makkelijk maken en brengt dit alles lekker juicy over op haar lezers. Samen met Emilia ontdek je of er mensen zijn die ze kan vertrouwen binnen de kringen waar ze terecht is gekomen.

Het valt op hoe mooi en treffend de gevoelens onder woorden worden gebracht. De onzekerheid en het verdriet krijgen een zware en ontroerende lading en de passie voelt stormachtig. De scènes met Emilia’s beste vriend, met haar stiefmoeder, met haar vader en haar stiefzus hebben allemaal hun eigen emotie. Maar het zijn de scènes met Carter die het meest knetteren.

De zilveren kroon van Julie Johnson is een heerlijk sprookje waar ik even lekker in kon verdwijnen. Dit eerste deel van de Forbidden Royals serie krijgt 5 sterren van mij.

Zomer en Keuning logo

★★★★★
De zilveren kroon bolTitel: De zilveren kroon | Serie: Forbidden Royals – deel 1 | Auteur: Julie Johnson | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als: luisterboek en e-book | 238 pagina’s | ISBN13: 9789020543797 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-02-2022 | Prijs: luisterboek €14,99 en e-book €4,99 | Bestellen

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.