Forbidden Royals 2 – De gouden troon


De Gouden TroonRecensie Forbidden Royals 2 – De gouden troon door Sheila Vermeulen:
Kan ze ooit genieten van de rol die ze eigenlijk niet wil vervullen?

Emilia kan het allemaal nog steeds niet geloven. Niet zo lang geleden had ze een normaal en anoniem leven. Maar alles veranderde toen ze de enige nog overgebleven troonopvolger van Constantië bleek te zijn.

Het paleisleven is niet wat ze voor zichzelf zou hebben gewenst. Ze moet niet alleen wennen aan alle aandacht, ze moet ook continu op haar hoede zijn. Overal zijn intriges en gevaar ligt altijd op de loer.

“Ik staar naar het bloed aan mijn handen tot ik er niet meer tegen kan. Ik gooi mijn hoofd naar achteren, open mijn mond en laat mijn paniek los op de wereld. Ik schreeuw tot mijn keel ruw is, schreeuw tot er geen geluid meer over is, schreeuw tot …….”– Julie Johnson

De oersaaie dates die ze bovenop alles ook nog moet doorstaan, maken het zeker niet beter en halen bovendien haar gedachten niet weg bij de enige man waar ze niets voor kan en mag voelen.

De gouden troon van Julie Johnson is het tweede deel uit de Forbidden Royals serie en is al even meeslepend als het eerste boek uit deze reeks.

Tot mijn grote plezier kon ik al kort na het lezen van De zilveren kroon direct verder lezen in het vervolg. Dit broeierige new adult sprookje heeft nog zoveel open eindjes, dat ik gewoonweg niet kon wachten met ontdekken hoe het verder zou gaan. Julie Johnson verstaat de kunst om het boek te laten eindigen op een punt waarop je nieuwsgierigheid nog net even extra wordt aangewakkerd. Gelukkig is het totaal geen straf om deze serie zo snel mogelijk weer beet te pakken.

Julie Johnson heeft een lekker smeuïge setting voor het verhaal van Emilia bedacht, die alle ruimte biedt voor list en bedrog, verraad en valse personages. De auteur heeft geduchte tegenstanders gecreëerd die al veel langer met dit bijltje hakken dan Emilia, maar ze zorgt er wel voor dat haar hoofdpersonage niet als compleet weerloos wordt neergezet. Dat maakt dat je Emilia, ook op de momenten dat je haar keuzes niet helemaal kunt volgen, een prettig karakter blijft vinden.

De gouden troon zit boordevol gevoel, dat in mooie en aangrijpende woorden door de auteur wordt verteld. De soms hartverscheurende gevoelens waren raak en lieten mij niet onberoerd. Dit was niet alleen bij Emilia het geval, want ondanks dat het verhaal vanuit haar perspectief wordt verteld, lukt het Julie Johnson om je toch ook de gevoelens van Carter te laten ervaren. Weliswaar op de achtergrond en door de ogen van Emilia, maar ze komen evengoed binnen.

Dit tweede deel van de Forbidden Royals serie heeft mij opnieuw volledig meegevoerd in een steamy sprookje, dat nog voldoende vragen openhoudt om snel verder te willen lezen in het derde deel van deze trilogie.

Zomer en Keuning logo

★★★★★
De gouden troon bolTitel: De gouden troon | Serie: Forbidden Royals – deel 2 | Auteur: Julie Johnson | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als luisterboek en e-book | 224 pagina’s | ISBN13: 9789020543827 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 26-2-2022 | Prijs: luisterboek €14,99 en e-book €4,99 | Bestellen 

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.