Gewoon zoals we zijn


GewoonEen influencer, een verpleger en een oude heimelijke crush.

Guus hoopt dat hij in een boze droom is beland. Dat zijn arm niet voor een deel geamputeerd is na een zeldzame infectie en dat hij niet wordt verpleegd door de jongen waarop hij jarenlang vreselijk verliefd is geweest.

“Ik knijp mijn ogen tot spleetjes. Er is iemand binnengekomen met een verpleegtenue aan. Een man. Donker, lang haar in een dikke knot achter in zijn nek. Lief gezicht. Ik ken dat gezicht.”– Emma Anna

Emilio herkent Guus nog wel van school, maar ze gingen nooit met elkaar om. Sterker nog, hij heeft hem toen maar één keer gesproken. Toch voelt Emilio dat de verzorging van Guus hem meer raakt dan goed voor hem is.

Onwetend van de strijd die in Emilio omgaat, voelt Guus zich gesterkt door de zorg die hij van hem krijgt. Ergens sluimert nog een beetje verliefdheid en eenmaal weer thuis kan Guus Emilio opnieuw niet uit zijn hoofd zetten.

Gewoon zoals we zijn van Emma Anna is een ontroerende new adult roman over het leven, over acceptatie van jezelf en jouw omstandigheden en bovenal over twee jonge mensen die elkaar ontzettend lief vinden.

De twee hoofdpersonen van Gewoon zoals we zijn hadden binnen no-time mijn hart veroverd. Op de een of andere manier weet Emma Anna haar personages altijd zo levensecht van de bladzijden af te laten vlammen, dat je eigenlijk al hopeloos verloren bent vanaf het moment dat je ze leert kennen. Het was voor mij dan ook onmogelijk om niet voor Guus en Emilio te vallen.

Maar het zijn bij Emma Anna nooit alleen de personages die je raken. Er zit ook altijd iets in hun verhalen dat stevig bij je binnenkomt. Als je me zou vragen waarom dat telkens opnieuw het geval is, dan denk ik dat dat zowel door de gecreëerde levens als door de liefde komt. Niet alleen de liefde tussen de vaak hartverwarmende personages, maar ook de liefde die door deze auteur in haar verhalen wordt gelegd. Je voelt gewoon dat zij ook van haar personages is gaan houden.

Bij het verhaal van Guus en Emilio zorgde al het voorgaande ervoor dat ik binnen de eerste tien bladzijden al met een brok in mijn keel zat. Beide karakters bewandelen hun eigen weg naar acceptatie en bij beiden voel je de ontreddering als ze nog niet zover zijn. Emma Anna laat ze echter bij elkaar de rust vinden om zichzelf te zijn. Zonder de druk om te voldoen aan wat (ze denken dat) anderen van hen verwachten en met de ruimte om boos of verdrietig bij elkaar te zijn als dat nergens anders kan.

Gewoon zoals we zijn is een verhaal dat gaat over de liefde tussen twee mensen die nergens anders liever willen zijn dan bij elkaar. Een verhaal waarin een vreselijk groot verlies onbedoeld ook iets oplevert en waarin voor jezelf kiezen en opkomen zorgt voor persoonlijke groei. Want niet iedereen zal altijd het juiste voor je doen, maar de juiste mensen zullen dat wel proberen. Emma Anna heeft opnieuw een prachtig 5 sterren verhaal geschreven, dat ervoor zorgt dat je de liefde wilt vieren.
emmabooks

★★★★★
GewoonTitel: Gewoon zoals we zijn | Auteur: Emma Anna | Uitgeverij: Emma Books | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 409 pagina’s | ISBN13: 230005551972 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 07-06-2022 | Prijs: €17,95 en e-book €5,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.