Gonna Catch Pikachu


Recensie Gonna Catch Pikachu door Sheila Vermeulen:
Hij heeft haar compleet voor gek gezet.

Nog nooit eerder heeft ze zich zo geschaamd. Dankzij Pikachu is zij het middelpunt van een ravage. Vlak voor de ogen van de jongen waar ze stiekem verliefd op is. Ze kan de mensen die dit gezien hebben, echt niet meer onder ogen komen.

“Voordat ik kan protesteren, grijpt hij mijn hand en trekt me mee naar een leeg plekje op de vloer. En dan sta ik te dansen met een man in een groot geel pak van een tekenfilmkarakter. Ik voel gewoon hoe alle ogen mijn kant uitglijden.” – Lily Frank

Het avondje uit van Jen was een totale mislukking, allemaal door een onbekende in een Pikachupak. Om haar gedachten hierover te verzetten, laat Jen zich door haar vriendin overhalen om Pokémon Go te gaan spelen. Ze is niet direct enthousiast, maar gaat het wel steeds leuker vinden. Zeker als ze Victor ontmoet, terwijl ze net een Pokémon probeert te vangen.

Alhoewel Jen echt een klik voelt met Victor, lijkt de man in het Pikachupak toch roet in het eten te blijven gooien. Wil Jen Victor eigenlijk wel ‘vangen’?

In de romantische novelle Gonna Catch Pikachu krijgt Jen, op niet altijd even succesvolle wijze, te maken met Pikachu en Pokémon Go.

Lily Frank laat er geen gras over groeien in dit korte verhaal. Ze neemt je direct mee in Jen’s verliefde gevoelens. De vreselijk gênante gebeurtenis daarna zorgt ervoor dat je gelijk met Jen meeleeft. Deze snelle binding met de hoofdpersoon vind ik erg fijn in een kort verhaal, omdat je daarin vaak minder behoefte hebt aan een heleboel achtergrondinformatie.

De situatie met Pikachu en het spelen van Pokémon Go zorgen voor een leuke rode draad. Je kunt je wel voorstellen hoe ze naar hun mobiele telefoon staren om een Pokémon te vangen of zich op een Pokéstop begeven. Hierdoor ga ik het feit dat dit spel zich lange tijd bij mij voor de deur heeft afgespeeld, toch met andere ogen bekijken. Wie weet wat daar allemaal is ontstaan.

Dat laatste bevestigt wat mij betreft ook dat je hebt genoten van een verhaal. Het laat je nagenieten van wat je zojuist hebt gelezen en het voedt jouw eigen fantasie. Hierdoor kun je in gedachten nog wat voortborduren op de gebeurtenissen die voorbij zijn gekomen.

Gonna Catch Pikachu van Lily Frank vertelt luchtig over de liefde. Niet alle verhalen hoeven een boodschap te hebben. Soms wil je gewoon genieten van de romantische perikelen van de hoofdpersonen in een boek. En dat is wat deze novelle je biedt. Een fijne romance, waar ik vier sterren aan geef.

★★★★
Titel: Gonna Catch Pikachu | Auteur: Lily Frank | Uitgeverij: Polder Publishers | Categorie: feelgood- new adult | Verkrijgbaar als e-book | 52 pagina’s | ISBN13: 9781536523904 | Verkrijgbaar sinds: september 2016 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 20-06-2020 | Prijs: e-book €1,49  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.