Hartendief


HartendiefRecensie Hartendief door Sheila Vermeulen:
Wat zeggen de ogen over de man?

Artemis is in shock. Op één dag ontmoet ze de mooiste man ooit en wordt ze ook geconfronteerd met de man die haar alleen maar angst inboezemt. Zo had ze haar laatste stagedag bij de apotheek niet voorgesteld.

Artemis wil die dag zo snel mogelijk vergeten en ze trekt zich aangedaan terug. Haar bezorgde broer Amon wil daar echter niets van weten. Hij staat ineens voor haar neus en haalt haar over om met zijn band mee op tournee te gaan.

“Zijn handdruk was warm en stevig, zelfverzekerd, zijn vingers ruw, maar ik voelde niet dezelfde intimiderende houding als vrijdag. Het voelde juist veilig, en het deed een verlangen in me ontwaken waardoor ik wilde dat hij me tegen zich aantrok.”– Emma Anna

Artemis kent de bandleden en ziet de trip eigenlijk wel zitten. Maar dan staat ze oog in oog met de nieuwe basgitarist.

Hartendief van Emma Anna is een erotisch getint new adult verhaal dat je meeneemt op tournee met de band van de broer van Artemis. Een verhaal waarvan de insteek luchtig en romantisch is, maar waaraan je ook voelt dat er nog heel wat onontdekte zaken onder de oppervlakte sudderen.

Jurre en Artemis zijn personages die langzaam in je hart kruipen. Ik hou van het contrast tussen de verlegen, enigszins onzekere kant van Artemis en de gevatte, ongefilterde manier waarop ze kan reageren of zich soms kan uiten. Ze moet haar eigen stem duidelijk nog wel vinden, terwijl Jurre dat proces al heeft (moeten) doorlopen en nu zijn eigen leven probeert op te bouwen. Dat alles maakt de mooie connectie tussen Jurre en Artemis zowel heel verrassend als ontzettend logisch.

Wat ik erg fijn vind aan dit boek, maar eigenlijk aan alle boeken die ik van Emma Anna heb gelezen, is dat het een hoog je bent goed zoals je bent gehalte heeft en dat ook het acceptatieproces dat daarbij hoort, niet wordt geschuwd. Want wie je bent, staat grotendeels vast. Daarentegen heb je wel invloed op hoe je je gedraagt en wat je doet. En ook dat speelt, zowel in positieve als in negatieve zin, een rol in Hartendief.

Dit is het soort boek dat je de wereld om je heen even laat vergeten. Voor die periode zijn de personages de mensen waar je jouw dag mee doorbrengt. De tijdelijke vrienden met wie je meeleeft. Die je laten lachen om de leuke dingen en je laten huilen als ze verdrietig zijn. En aan het einde neem je geen afscheid, maar denk je: hopelijk tot snel, terwijl je wacht op wat er in het volgende deel nog komen gaat. Maar tot aan dat laatste moment geniet je van alles wat de personages je nu te bieden hebben.

Hartendief geeft je even het gevoel dat je mee op tournee gaat naar de festivals en optredens die nu zo worden gemist. Het laat je verlangen naar een ongedwongen tijd, en liefde die je laat opbloeien. Maar het toont ook de vernietigende kracht van het verzwijgen en de verstikkende greep van te veel bescherming. Emma Anna neemt je mee op een reis die alle emoties beroert.
Vector

★★★★★
HartendiefTitel: Hartendief | Serie: Hartendief – deel 1 | Auteur: Emma Anna | Uitgeverij: Emma Books | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als  e-book | 277 pagina’s | ISBN13: 9789464068184 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 21-08-2021 | Prijs: €4.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.